Noua generatie Chromecast prezentata oficial

Noua generatie Chromecast prezentata oficial

Evenimentul Google s-a incheiat, asa ca, este timpul sa tragem concluziile: noile Nexus 6P si Nexus 5X, actualizari de software la cea mai noua versiune Android, lansari de servicii dedicate clientilor sai, o viitoare tableta Pixel C si doua noi dispozitive audio si TV.

Noua generatie Chromecast prezentata oficial, alaturi de un nou Chromecast Audio, ambele menite sa aduca putere de procesare sistemelor audio si TV fara functii Smart.

Noul Chromecast are un design diferit si imbunatatit, si beneficiaza de un cablu cu conectivitate HDMI (vechea generatie avea portul HDMI integrat, ceea ce il facea mai greu de instalat), alaturi de o performanta superioara pe WiFi, suportand inclusiv banda de 5GHz.

chromecast-audio

Chromecast Audio are un rol similar cu modelul destinat televizoarelor, insa de aceasta data, functiile Smart sunt aduse pe orice sistem audio, prin conectivitate pe jack de 3.5mm sau RCA. Dongle-ul Google va permite realizarea de Wi-Fi streaming din aplicatii de muzica dedicate (inclusiv servicii precum Spotify) si va putea tria sunetele de notificare, de cele destinate sistemului audio, fapt ce il diferentieaza de un device cu streaming Bluetooth.

Ambele dispozitive vor fi disponibile la un pret de 35$, Chromecast-ul de a doua generatie fiind disponibil acum in trei variante de culoare: negru, galben si rosu. Comercializarea a inceput deja in 17 tari.

In Romania nu este deocamdata disponibil, insa, puteti achizitiona prima generatie de Chromecast.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.