PhotoFast MemoriesCable Review

PhotoFast MemoriesCable

PhotoFast MemoriesCable vine in ajutorul utilizatorilor de device-uri iOS cu un spatiu de stocare suplimentar de 64 GB sau 128 GB.

PhotoFast este o companie din Taiwan care initial a pornit ca serviciu online de printare a fotografiilor. Incepand cu 2004 compania s-a reorientat spre producerea de accesorii smart cu o calitate si functionalitate premium.

Cu cateva zile in urma a sosit la noi in teste PhotoFast MemoriesCable, un cablu USB care ofera posibilitatea extinderii capacitatii de stocare a device-urilor iOS prin portul Lightning cu 32 GB, 64 GB sau 128 GB.

Design

Cablul care leaga cele doua porturi ale PhotoFast MemoriesCable este fabricat dintr-un plastic extrem de flexibil si totodata rezistent. Cele doua porturi sunt fabricate din aluminiu si au o textura foarte placuta la atingere.

img_1594

In momentul conectarii cablului la iPhone, doua LED-uri de culoare rosie si albastra lumineaza intermitent, care indica faptul ca se realizeaza un back-up al informatiilor stocate in device.

Spre deosebire de incarcatorul iPhone-ului, MemoriesCable nu lasa impresia ca daca vei trage mai tare de el se va rupe.

Aplicatia software

Pentru a putea fi folosit PhotoFast MemoriesCable necesita instalarea unei aplicatii, ONE, pe iPhone sau iPad. Aceasta aplicatie are un design placut si o interfata extrem de usor de utilizat.

img_1607img_1611

Pe jumatate din ecranul aplicatiei sunt afisate informatii cu privire la spatiu utilizat de diferite aplicatii si cel disponibil in memoria externa a telefonului. Pe langa aceasta, aplicatia mai ofera alte 21 de functii, precum cea de stocare si redare a pieselor favorite si a videoclipurilor, recorder, functia de arhivare/dezarhivare a unui fisier si back-up pentru conturile de cloud storage.

PhotoFast MemoriesCable stie cat de important e sa nu aiba oricine acces la informatiile stocate in memoria externa, asa ca, in meniul de setari exista posibilitatea setarii unui PIN sau activarea Touch ID, pentru a putea intra in aplicatie.

img_1605img_1608

Functionalitate

PhotoFast MemoriesCable poate fi utilizat si pe post de cablu de incarcare, si in acelasi timp, ca si spatiu extern. De fiecare data cand este conectat cablul la un device, se efectueaza un back-up automat al informatiilor.

Un fapt interesant despre PhotoFast MemoriesCable este ca fisierele video si audio pot fi accesate fara a mai fi nevoiti sa le transferati prima data in memoria telefonului. De asemenea, cablul poate fi folosit si pe post de stick, deoarece dispune de conectorul USB 3.0, care ofera viteze mari de citire si scriere a datelor.

PhotoFast MemoriesCable este compatibil cu orice device care ruleaza iOS 7 sau o versiune mai noua a sistemului de operare, orice Mac si calculatoare care au instalat Windows XP sau o versiune mai noua a sistemului.

Concluzie

PhotoFast MemoriesCable este un dispozitiv extrem de util oricarui utilizator de produse Apple care are probleme cu spatiul de stocare insuficient oferit de telefon sau tableta.

Plusuri

  • design placut;
  • lipsa erorii “accesoriu incompatibil” care apare la majoritatea produselor care dispun de port Lightning;
  • usurinta utilizarii aplicatiei;
  • efectuarea unui back-up automat la fiecare conectare;
  • utilizarea in acelasi timp ca si cablu de incarcare si memorie externa;

Minusuri

  • cablul este prea scurt;
  • interfata aplicatiei nu are un aspect premium;
  • pentru a putea vizualiza datele salvate in memoria externa trebuie sa treci prin prea multe ferestre.

In Romania, acest produs poate fi achizitionat direct de pe site-ul furnizorului local Vitacom. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Andruseac Dănuț

de ajutor în momente de urgență

0
Would love your thoughts, please comment.x