Primele imagini din uzina de masini electrice Tesla Motors, din Olanda

tesla motors

Sediul uzinei Tesla Motors din Tilburg, Olanda (credit foto: Bloomberg)

Savantul si vizionarul american de origine sarba, Nikola Tesla, nu are nevoie de o introducere si, probabil, nici producatorul american de masini electrice care ii poarta numele, Tesla Motors, infiintata de antreprenorul Elon Reeve Musk.

In urma cu doi ani de zile, Tesla Motors deschidea prima uzina de masini electrice din Europa, in micutul oras Tilburg din Olanda, unde cei de la Bloomberg au fost de curand in vizita. Uzina se intinde pe un teren de 11 acri (aproximativ 4,5 hectare) si are scop principal cresterea numarului de masini Tesla produse anual cu pana la de 10 ori mai mult (500.000 de unitati pana in 2020). In prezent, compania produce si livreaza aproximativ 50.000 de masini electrice Tesla Model S anual.

tesla-masini

Masina electrica de lux, Tesla Model S, pregatita de livrare catre client (credit foto: Bloomberg)

Tesla Motors detine 69 de magazine de prezentare si servicii in nu mai putin de 12 tari din Europa. Din pacate, Romania nu se afla printre aceste 12 tari, dar, poate intr-un viitor apropiat producatorul va ajunge si pe meleagurile noastre.

Actualmente, Tesla Motors lucreaza la dezvoltarea unui Model X SUV, model ce va fi produs chiar in aceasta uzina din Olanda.

Un reportaj amplu despre uzina Tesla si mai multe imagini, puteti urmari pe site-ul celor de la Bloomberg.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *