Acuzata de furt intelectual, Apple ar putea plati daune de peste $850 de milioane

Apple ar putea plati daune

Un proces intentat de catre Universitatea din Wisconsin companiei Apple ar putea duce la plata a peste $850 milioane din partea celor din Cupertino.

De parca nu era suficient faptul ca sunt ceva probleme cu o parte din nou lansatele telefoane iPhone 6S si 6S Plus, ca a revenit in prim plan o problema mai veche cu una din universitatile din SUA, care acuza compania Apple de furt intelectual.

Procesul privind brevetele chip-urilor A8X, A8 si A7 a inceput pe data de 5 octombrie la mai bine de un an si jumatate, dupa ce universitatea Wisconsin a depus plangere impotriva Apple.

In plangerea lor, reprezentatii universitatii au specificat ca Apple a incalcat brevetele chip-urilor A8X, A8 si A7, si ca s-au folosit de inventia lor in fabricarea procesoarelor.

Initial, plangerea viza doar procesorul A7, dar, se pare ca Apple a folosit o arhitectura asemanatoare in dezvoltarea urmatoarelor doua generatii de procesoare.

Dupa mai multe termene, juratii au decis ca Apple a folosit brevetele chip-urilor A8X, A8 si A7 in mod ilegal, si ca cei din Cupertino trebuie sa plateasca daune facultatii. Unele surse spun ca universitatea din Wisconsin a cerut peste $850 milioane despagubire, mai exact $862.4 milioane.

Luna trecuta, tot cei de la Universitatea din Wisconsin au intentat proces privind chip-urile A9 si A9X din ultimele device-uri lansate de Apple.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *