SmartphonesStiri

ZenFone 3, confirmat oficial. Va avea port USB Type-C

zenfone 3

Jonney Shih, presedintele Asus confirma existenta phablet-ului ZenFone 3 printr-un interviu acordat exclusiv celor de la TrustedReviews. Informatia a venit dupa ce presa a intrebat cand va fi prezent portul USB Type-C pe un terminal ZenFone, Shih spunand ca vom afla raspunsul atunci cand vom vedea ZenFone 3.

Portul USB Type-C este un nou tip de conectivitate, mai simplu, mai rapid, mai eficient. Are suport USB 3.1 si este de doua ori mai rapid decat un port USB 3.0. Poate atinge viteze de transfer de 10Gbps si printr-un astfel de cablu poate circula curent de 20V (100W). Astfel, pe langa functia de transfer de date si incarcarea smartphone-urilor si tabletelor, un cablu USB Type-C poate functiona ca incarcator principal si pe un laptop de 15 inch. Exemplul e chiar pe Macbook-ul de 12 inch de la Apple, fiind primul notebook ce foloseste portul USB Type-C pentru incarcare.

zenfone 3 type-c

Cea mai interesanta caracteristica pe care-l are un cablu Type-C este faptul ca ambele capete sunt la fel (vezi imaginea de mai sus), dar si reversibile. Asta inseamna ca putem introduce cablul Type-C oricum, fara a ne mai chinui, asa cum facem in prezent, cand ratam introducerea corecta a cablului micro-USB/USB in telefon, tableta, laptop sau oricare alt device cu astfel de porturi. Serios, cine nu a introdus cablul micro-USB, macar o data, complet invers in telefon/tableta? Ei bine, cu noul USB Type-C dispare problema asta.

Astfel, Zenfone 3 va intra in rand cu OnePlus 2, Nexus 5x si Nexus 6P, celelalte smartphone-uri care au in prezent un astfel de port USB Type-C. Desi pare o veste buna, mai ales caracteristicile pe care le aduce un astfel de port USB, in realitate utilizatorii se vor confrunta cu o mica problema, deoarece majoritatea dispozitivelor din prezent, fie ele laptop-uri, Smart TV-uri si alte dispozitive dispun de conectivitate micro-USB. Asadar, daca intentionati sa achizitionati un terminal cu port USB Type-C, nu uitati sa introduceti pe lista de cumparaturi si un adaptor care sa faca posibila transferul de date intre cele doua tipuri de conectivitate.

 

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!