EvenimenteStiri

HackTM 2015 – Cel mai mare maraton de programare din estul Europei, la Timisoara

hacktm 2015

In weekendul abia incheiat s-a desfasurat cea de a II-a editie de HackTM la Timisoara, adica unul din cele mai mari hackathon-uri (maraton de programare) din estul Europei, organizat de Timisoara Startup Hub, Banat IT si alte organizatii, si la care au luat startul peste 300 de programatori din toata tara.

Evenimentul s-a desfasurat pe perioada a trei zile, intre 6 si 8 noiembrie, si a adus la start proiecte din zona de eHealth (Sanatate), Automotive (proiecte dezvoltate pentru vehicule), City Projects (care sa ajute la dezvoltarea orasului), Game Development, Junior Coding League (Programare pentru adolescenti cu varsta sub 18 ani) si Open (categorie care a permis inscrierea oricarui participant sau echipe, indiferent de domeniul ales pentru proiect, atata timp cat codul rula fara erori).

Proiectul Snowboarding, marele castigator al HackTM, editia 2015

Marele castigator al acestui eveniment a fost echipa Snowboarding, care a prezentat un proiect IoT pe baza de senzori, care ajuta la imbunatatirea utilizarii unui snowboard, cu ajutorul unei casti care ofera indicatii despre cum sa iti corectezi pozitia pe snowboard in timpul utilizarii lui. Premiul castigatorului a fost acordat de catre RapidSolution Software si consta in participarea la hackathon-ul Mobile World Congress 2016.

Prima imprimanta 3D 100% romaneasca - Symme3D

Pe tot parcursul celor trei zile de eveniment – HackTM 2015, au putut fi vazute la lucru si imprimantele 3D – Symme3D (produs 100% romanesc), dar si alte tehnologii de ultima ora, atat pe segmentul hardware, cat si pe cel software. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!