Ford GT, primele masini echipate cu parbrize Gorilla Glass

Screenshot (25)

Recunoscuta la nivel mondial in primul rand pentru sticla Gorilla Glass, care protejeaza ecranul telefoanelor inteligente si al tabletelor la diferite socuri de mica intensitate, compania Corning a incheiat recent un parteneriat cu cei de la Ford Motors, in urma caruia, toate masinile Ford GT vor fi echipate cu parbrize din sticla structurata pe 3 straturi, care au la baza acest tip de sticla Gorilla Glass.

Pe exterior, parbrizele vor avea un strat de sticla conventionala, in timp ce stratul interior va fi realizat din sticla Gorilla Glass, astfel greutatea masinilor Ford GT va fi mai mica cu pana la 5kg. ”

Acest lucru se traduce printr-o performanta mai buna a masinilor, fiind mai manevrabile pe pista, beneficiind de o accelerare mai rapida si de o franare mai eficienta,” declara Hau Thai-Tang, vicepresedintele grupului Ford Motors pe partea de vanzari la nivel global.

Ford Motors este prima companie producatoare de autovehicule, ce adopta acest tip de tehnologie pe masinile sale. Probabil ca vor mai urma si altele.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.