Ericsson primeste despagubiri in urma litigiului cu Apple

Ericsson primeste despagubiri

La inceputul anului grupul Ericsson dadea in judecata compania americana Apple, acuzand-o de furt intelectual in ceea ce priveste brevetele de inventie detinute de compania suedeza, in materie de standarde GSM, UMTS si 4G LTE. Finalul de an ii gaseste pe suedezi victoriosi in acest litigiu.

Astfel, Apple a fost nevoita sa se inteleaga cu suedezii pentru a-si putea comercializa in continuare produsele pe teritoriul Statelor Unite, Marea Britanie, Olanda sau Germania, produse ce au integrata tehnologia dezvoltata de Ericsson.

In urma acestui acord, Apple va putea utiliza sub licenta aceasta tehnologie timp de 7 ani de zile, alaturi de alte cateva detinute de Ericsson, dar despre care nu se vorbeste in comunicatul de presa. Tot in acest contract semnat intre cele doua parti este inclusa o clauza care stabileste incetarea tuturor proceselor intentate companiei Apple si, totodata, le ofera americanilor acces pe viitor la tehnologia 5G, tehnologie ce urmeaza a fi adoptata de majoritatea operatorilor telecom in urmatorii 5-10 ani de zile.

Pe langa despagubirile deja stabilite de comun acord, Apple va mai plati de acum inainte si drepturi de autor celor de la Ericsson.

Compania suedeza estimeaza ca, in 2015, au de incasat numai din despagubiri de acest tip intre 1.5 si 1.6 miliarde de dolari.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Would love your thoughts, please comment.x