Orange si Telekom incheie un parteneriat incomod concurentei din piata de telecom

4g-antena-semnal-sim

Intr-o piata in care romanii prefera in mare parte achizitia la pachet a serviciilor de telefonie fixa/mobila, de internet si tv, adica toate aceste servicii pe o singura factura si de la un singur furnizor, operatorii telecom lupta din greu pentru a-si atrage cat mai multi clienti.

De curand, pentru a castiga clienti si implicit pentru a-si creste profitul, doi dintre cei mai importanti operatori telecom de la noi: Orange si Telekom Romania, ar fi semnat in secret un parteneriat prin care, acestia isi pun la dispozitie unul celuilalt infrastructurile, astfel incat Orange va avea acces la reteaua de telefonie fixa a Telekom pentru a putea furnizaz astfel de servicii clientilor Orange, in timp ce Orange Romania va pune la dispozitia Telekomului propria retea 4G.

In acest moment Orange acopera peste 70% din populatia Romaniei, pe segmentul de piata 4G, in timp ce reteaua de fibra optica Telekom conecteaza nu mai putin de 1.3 milioane de gospodarii romanesti.

Acordul este unul istoric pentru piata telecom romaneasca, si nu e de mirare acest lucru, cel putin pentru noi, dat fiind faptul ca cele doua companii conlucreaza similar inca din 2010 pe piata din Marea Britanie, sub denumirea Everything Everywhere [EE = Orange (fosta France Telecom) + Deutsche Telekom].

Acest parteneriat va reduce semnificativ investitiile in infrastructurile proprii ale ambilor operatori, consolidand in acelasi timp pozitiile acestora pe segmentele de piata mai sus mentionate.

Ramane sa vedem daca acest parteneriat va fi agreat si de consiliul concurentei. Cel mai probabil grupul Vodafone si RCS&RDS, vor contesta aceasta mutare.

sursa

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.