Huawei a livrat peste 100 de milioane de smartphone-uri in 2015

5g

Compania Huawei a anuntat la finalul acestei luni, pe una din retelele de socializare importante din China, ca a atins in 2015 cifra de 100 de milioane de smartphone-uri livrate la nivel global. Ce inseamna acest lucru pentru chinezi?

Inseamna ca au intrat intr-un club select din care mai fac parte doar Apple si Samsung. Acestia trei, fiind singurii producatori de astfel de gadgeturi, care au reusit sa treaca de acest prag impresionant.

Tot de curand, Huawei a mai realizat o premiera. In acest moment compania se claseaza pe locul trei al producatorilor de smartphone la nivel mondial dupa Samsung si Apple, detronand astfel producatori precum LG, Sony, ZTE, Lenovo/Motorola sau HTC.

In Romania, in luna august a acestui an, Huawei ajunsese pe locul doi in topul producatorilor de smartphone, reusind sa comercializeze pe piata romaneasca peste 180.000 de smartphone-uri, depasind astfel compania Visual Fan (detinatoarea brandului Allview).

„Am ajuns al doilea jucator de pe piata locala de smartphone-uri in luna august, cu peste 180.000 de unitati vandute de la inceputul anului“, a declarat atunci pentru Ziarul F inanciar, Sorina Macarescu, country manager al Huawei Devices Romania.

Finalul de an, probabil, ca ii gaseste pe chinezi trecuti de pragul de 200.000 de unitati de smartphone vandute in tara noastra.

Din 2016, Huawei se pregateste sa revina pe una din cele mai importante piete, cea din Statele Unite, acolo unde Samsung si Apple vand foarte bine in prezent.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.