Dronele pot fi o solutie de interventie rapida, in caz de urgenta

drona-defibrilator

sursa foto: ABC

Cand auzim mentionat cuvantul drona, primul lucru la care ne ducem cu gandul sunt acele drone de razboi fara pilot la bord, utilizate pentru a bombarda anumite tinte de la mare distanta, ori la dronele comerciale utilizate zi de zi de impatimiti ai tehnologiei in diferite scopuri, dar in mare parte pentru amuzament.

Dronele pot avea si o alta utilitate, cum ar fi de exemplu salvarea de vieti omenesti. Cu ceva timp in urma, a fost testata in Olanda o drona echipata cu defibrilator, care poate interveni rapid la locul unde pacientul are nevoie de asistenta medicala imediata, unde salvarea sau elicopterul nu pot ajunge cu rapiditatea cu care ar putea sa o faca o drona de mici dimensiuni.

drona-salvare

sursa foto: The Economist

Un alt exemplu, ar fi salvarea oamenilor de la inec, prin trimiterea unei drone cu vesta / colac de salvare, ca in imaginea de mai sus, publicata de catre cei de la The Economist. Aplicabilitatea dronelor in viata de zi cu zi poate fi foarte variata, iar daca acest tip de asistenta medicala se dovedeste a fi utila, poate, in viitorul apropiat, vom vedea astfel de drone de salvare in dotarea unor servicii precum SMURD.

In Romania, dronele comerciale au mare cautare, asta si pentru faptul ca ele sunt disponibile in comertul de retail, in toate formele si dimensiunile, iar legea ne permite achizitionarea si utilizarea lor in locuri publice, chiar daca cu anumite restrictii de zbor.

Credeti ca dronele pot interveni eficient in astfel de cazuri de urgenta?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.