Glyph, o altfel de casca audio/video, ce reda si imagini 3D HD

casca-glyph

De foarte multi ani, tot auzim despre realitatea virtuala, insa, niciodata pana in prezent nu a avut un mai mare impact ca acum. In ultimii ani, astfel de tehnologie a fost prezentata in cadrul a diferite evenimente prin tara, tehnologie pe care o parte dintre voi probabil ca ati testato deja, macar din curiozitate.

Cele mai cunoscute casti de realitate virtuala sunt Oculus Rift, Samsung Gear VR, HTC Vive Pre, Sony PlayStation VR, sa numim doar cateva.

glyph-casca-multimedia

Un proiect similar este si Glyph, a celor de la Avegant, care ne ofera un sistem sub forma unor casti de ascultat muzica, dar care pot fi foarte rapid transformate in casca VR, deoarece Glyph dispune de un sistem integrat care permite vizualirea de continut multimedia de pe PC, laptop, tableta sau TV prin conexiune HDMI. Bateria Li-Ion a castii Glyph de 2.060 mAh, poate fi incarcata prin conexiune USB si ofera pana la 4 ore de utilizare. Casca dispune de asemenea de senzori de tracking (locatie), butoane de volum si de luminozitate, toate amplasate direct pe casca (pe difuzoare).

Glyph poate reda orice tip de continut video la rezolutie 1.280 x 720 pixeli, chiar si cel inregistrat la 360 sau imagini 3D (side-by-side), iar calitatea sunetului din difuzoare este la fel ca si in cinematografe, se lauda producatorul (pana la 95dB).

Casca Glyph dispune o tehnologie brevetata, in ceea ce priveste sistemul de redare a imaginii direct pe retina, si de solutia care permite optional pozitionarea castii pe nasul utilizatorului.

Mai multe informatii despre aceasta casca, gasiti pe site-ul producatorului. Pretul ei este de 699 dolari.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.