HP Chromebook, primul model de laptop cu Chrome OS, disponibil oficial in Romania

hp chromebook

Astazi a avut loc lansarea oficiala a primului Chromebook (laptop care ruleaza sistemul Chrome OS) in Romania. Pentru cei mai putin familiarizati cu acest tip de laptopuri, ele au fost introduse de catre Google, in 2011, pe piata din Statele Unite, fiind dedicate elevilor de liceu si studentilor (in special celor care nu isi permit un laptop cu Windows sau un Macbook).

“Chromebook-ul răspunde nevoii de mobilitate și pune în valoare conectivitatea. De la rutina zilnică, divertisment, editare de poze sau educație la cerințe de business, comunicare, colaborare sau informare, Chromebook-ul răspunde oricăror solicitări tipice pentru un laptop modern și performant”, spune Dan Bulucea, Country Director Google România.

Lansarea HP Chromebook a avut loc la sediul Google Romania in parteneriat cu Hewlett-Packard si Orange Romania. Acest model dispune de un ecran de 11.6″ cu rezolutie HD, este foarte usor (doar 1,28kg), ofera acces la tot ecosistemul de aplicatii Google si extensiile Chrome browser prin Chrome Web store si este extrem de rapid la bootare. HP Chromebook are un pret accesibil si ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a-l utiliza timp de aproximativ 8 ore pana la o noua incarcare la priza.

20160210_120823

 

Pe langa faptul ca aveti acces instant la Gmail, YouTube, Hangout, Drive, Chrome browser s.a.m.d, pe un astfel de Chromebook, Orange Romania ofera clientilor sai un pachet de acces la internet la pretul de 99 Euro – Orange Net 24 pe doi ani de zile (chromebook-ul este inclus si el in pret). Abonamentul ofera 16Gb trafic de internet/luna, acces la viteze 4G+ de pana la 300Mbps pentru download in aria de acoperire a retelei Orange, trafic de internet nelimitat in timpul noptii prin Happy Night, 25GB spatiu de stocare in Orange Cloud + 100 GB in Google Drive timp de 2 ani (avand posibilitatea de a cumpara spatiu suplimentar la nevoie), Orange Antivirus, precum si trafic nelimitat pentru a urmari filmele, serialele, emisiunile si canalele TV preferate prin Orange TV Go. De asemenea, veti primi orice modem din oferta Orange alaturi de acest Chromebook.

„Aşa cum i-am obişnuit deja pe clienţii noştri, prin noua ofertă venim cu un răspuns concret la nevoile lor de a fi conectaţi, cu unul dintre cele mai performante şi mai noi gadget-uri. Alături de abonamentele noastre de internet, cu viteze mari disponibile prin intermediul celei mai extinse reţele 4G din ţară, ne dorim ca acest produs unic pe piaţă să le ofere clienţilor acces sigur la informaţii şi la divertisment, în condiţii de mobilitate maximă.” a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer la Orange România.

20160210_113045

„Ne bucură parteneriatul încheiat cu Orange şi Google România, datorită căruia am reuşit să lansăm o categorie nouă de produs pe piaţa din România: HP Chromebook. Răspundem astfel solicitărilor crescute de mobilitate venite din partea clienţilor noştri.” a declarat Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. România.

Ce trebuie sa stiti despre Chrombook-uri, e ca sunt dependente in mare parte de accesul la Internet, majoritatea aplicatiilor disponibile pe sistemul de operare Chrome OS sunt aplicaii web, iar aici intervine operatorul telecom cu oferta la Internet.

Chromebook-urile sunt foarte practice pentru cei care folosesc serviciile Google, deoarece sunt usor de transportat si rapid de utilizat, sistemul booteaza in mai putin de 12 secunde.

HP Chromebook este disponibil online si in magazinele operatorului Orange din toata tara la pretul de 299 euro (pret intreg) sau la 99 Euro (abonament pe 2 ani). 

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *