Ubuntu in loc de Android, iOS sau Windows pe smartphone. OnePlus One acum compatibil!

Canonical munceste din greu de vreo cativa ani, ca sa aduca experienta Ubuntu PC Desktop pe mobilele actuale, dar in acelasi timp isi doreste sa le ofere celor ce detin un smartphone posibilitatea de a avea un PC in propriul buzunar. Cam ceva in genul functiei Continuum, pe care Microsoft o promoveaza de jumatate de an alaturi de versiunea Windows 10 Mobile, dar la un nivel mult mai dezvoltat. In practica, daca deti un smartphone compatibil cu Ubuntu, poti avea acces la versiunea full desktop pentru PC, direct din telefon, ceea ce e extraordinar, mai ales pentru cei care utilizeaza frecvent Ubuntu pe PC.

Ubuntu in loc de Android

Finalul de saptamana ia gasit pe cei de la Canonical facand un anunt destul de important pentru comunitatea Ubuntu. Compania a anuntat disponibilitatea unui ROM compatibil cu smartphone-urile OnePlus One si Sony Xperia Z1. Ambele modele vor fi expuse in cadrul evenimentului Mobile World Congress din Barcelona, pentru ca publicul vizitator sa le poata testa la fata locului. MWC incepe luni, 22 februarie si se termina pe data de 29 februarie.

Astfel, daca v-ati saturat de iOS-ul celor de la Apple, de Android-ul celor de la Google sau de Windows-ul celor de la Microsoft, care inca se zbate sa ramana in prim-planul utilizatorilor de smartphone, atunci puteti incerca Ubuntu, insa, atentie, acest sistem de operare optimizat pentru smartphone-uri si tablete este compatibil numai o mica parte dintre actualele gadgeturi si necesita o oarecare experienta in instalarea de firmware (software).

Daca detineti unul din cele doua modele – OnePlus One sau Xperia Z1 –  si vreti sa testati acest sistem, veti putea descarca ROM-ul Ubuntu compatibil de aici (deocamdata link-urile nu au fost urcate pe site, probabil, dupa prezentarea de la MWC).

Ubuntu pe smartphone! Suna interesant?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *