Mercedes inlocuieste mana de lucru robotizata cu oameni!

Mercedes inlocuieste mana de lucru robotizata cu oameni

Nu, nu e nici o confuzie in titlu! Mercedes chiar a decis ca e mai bine sa inlocuiasca robotii de pe liniile de asamblare (cel putin o parte dintre ei) cu muncitori, cu oameni. Aceasta, deoarece Mercedes spune ca, sunt anumite lucruri pe care oamenii le pot exacuta mult mai bine decat robotii. Un exemplu ar fi suportul in care soferul isi poate pune si incalzi la o anumita temperatura paharul, sau cele patru valve stem ale capacelor rotilor masinii Mercedes S Class, care necesita o munca mult mai migaloasa din partea unui robot, dar pe care doar un om o poate efectua.

Seful insarcinat cu partea de productie in cadrul Mercedes, Markus Schaefer, a declarat ca: “Robotii nu pot face fata nivelului individual de munca, astfel, se economisesc bani si ne tinem in siguranta viitorul prin angajarea oamenilor necesari la acest gen de sarcini.”

Desigur, ca producatorul german, nu va inlocui robotii din uzinele sale care sudeaza, vopsesc sau monteaza motoarele masinilor Mercedes pe banda rulanta, dar este o veste imbucuratoare pentru oanenii de rand.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Would love your thoughts, please comment.x