Google ne tachineaza cu urmatoarea versiune – Android N (nume de cod?)

Android N

Android N (Nougat – ar putea fi denumirea desertului care sa reprezinte urmatoarea versiune a sistemului de operare mobil).

Este stiut faptul ca Google Inc alege in fiecare an o denumire de desert in functie de urmatoarea litera din alfabet (compania Google a fost recent reorganizata in Alphabet Inc), care sa reprezinte numele de cod a urmatoarei versiune de Android. Iar daca anul trecut a fost Android M (arshmallow),  anul acesta va fi Android N, insa, nu se stie deocamdata numele de cod pe care compania il va utiliza in noua versiune (probabil ca nici nu s-a stablit intern acest lucru), fie ca va purta numarul Android 6.1 sau Android 7.0.

Pentru acest lucru, Hiroshi Lockheimer, Senior Vice-President of Android, Chromecast si Chrome OS, a apelat la Twitter, unde a postat un tweet destul de criptic care face referire la un ingredient utilizat frecvent in bucataria Japoneza (la Sushi) si a carui denumire incepe cu litera N (Nori). Bineinteles, ca nu este vorba de un desert sau de denumirea finala a urmatoarei versiuni de Android, insa, este un mod prin care Google incearca sa ne indice ca build-ul Android N urmeaza sa fie anuntat in cursul acestui an. Cel mai probabil in luna mai (18 – 20 mai), la Google I/O 2016, conferinta anuala dedicata dezvoltatorilor de software din intreaga lume.

Tweet-ul, probabil ca face parte din campania pe care Google o va lansa, pentru ca publicul sa decida care va fi denumirea desertului care va reprezenta noua versiune de Android. Printre denumirile sugerate in presa sunt: Nougat, Nestle Crunch, Napoleon, Nutella, Nut Roll, Nerds, Nanaimo Bars sau Nonnevot.

Ca o mica curiozitate. Aseara, in timpul transmisie decernarii premiilor Oscar, a rulat pe ecrane reclama “Rock, paper, scissors”, o campanie anti batausi in SUA, promovata prin sloganul “Be together, not the same” utilizat in promovarea sistemului de operare Android.

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *