Google anunta Android N. Primele detalii despre urmatoarea versiune

Google anunta Android N

Cu toate ca suntem inca in luna martie, iar Google I/O 2016 are loc abia spre finalul lunii mai, Google a decis sa anunte deja urmatoarea versiune a sistemului sau mobil – Android N. Noua versiune este deja disponibila prin programul Android Beta lansat saptamana aceasta, prin care dezvoltatorii si fanii sistemului au acces la o versiune alpha (inca in dezvoltare/optimizare), pe care o pot instala pe gadgeturi precum: Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Pixel C si Nexus Player.

Android N nu are deocamdata un nume de cod, dar, cu siguranta, ca la lansarea oficiala din luna octombrie sau noiembrie, va pura o denumire de desert care va incepe cu litera N.

Printre cele mai importante noutati se numara modul multi-window (multi tasking demonstrat in imaginea de sus), raspuns direct la notificarile din bara similar cu ceea ce gasim pe Android Wear, notificari grupate ale aceleasi aplicatii, optimizare a consumului de energie prin functia Doze care aduce ca noutate intreruperea task-urilor atunci cand telefonul este in standby (ecranul stins).

  • Descarca wallpaper-ul oficial al Android N

De retinut ca Android N in varianta actuala se adreseaza dezvoltatorilor, iar pe parcursul lunilor Google va oferi actualizari sistemului pana va ajunge o versiune suficient de matura pentru a putea fi testata de publicul larg.

Pentru mai multe informatii despre Android N Developer Preview, accesati acest link.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *