Huawei prima in Europa la nr de brevete solicitate pe segmentul comunicatiilor digitale

Huawei prima in Europa la nr de brevete

Am putea spune ca Huawei a crescut intr-un an cat alte companii in 7, si asta datorita ascensiunii fulminante a producatorului chinez in ultimii ani. Spre exemplu, compania se afla in momentul de fata pe locul trei in topul celor mai mari producatori de smartphone la nivel global dupa Samsung si Apple.

Conform unui raport anual realizat si dat publicitatii de catre Biroul European pentru Brevete (EPO) Huawei se claseaza pe prima pozitie si la capitolul solicitarilor de brevete din domeniul comunicațiilor digitale pentru al doilea an consecutiv, cu un total de 1953 de solicitari de brevete numai in 2015, din care 1197 de solicitari doar in domeniul comunicatiilor digitale.

Huawei s-a clasat în top înaintea Siemens și United Technologies și imediat după Philips, Samsung și LG. În domeniul comunicațiilor digitale, unde Huawei a fost din nou pe primul loc, compania s-a plasat înaintea Ericsson și Qualcomm.

“Aceste rezultate subliniază dedicarea noastră neîntreruptă pentru protejarea proprietății intelectuale ca motor al inovației, concentrându-ne pe Europa pentru inovație. Mediul european de afaceri se pregătește pentru digitalizarea completă, iar noi, la Huawei, suntem mândri să avem în continuare cea mai mare contribuție la acest proces de inovație. Protejarea proprietății intelectuale în acest domeniu este de o importanță crucială, iar ca o consecință naturală trebuie să crească și numărul solicitărilor de brevete la biroul european,” a comentat Georg Kreuz, Chief IP Counsel in cadrul Huawei.

Pe o piață globalizată, brevetele sunt motoare importante pentru inovație și dezvoltare. Prin protecția drepturilor de proprietate intelectuală, se încurajează investiții vitale în cercetare și dezvoltare. Pentru a putea continua să contribuie cu brevete inovatoare în industria de profil, Huawei investește în fiecare an peste 10% din veniturile sale în cercetare și dezvoltare. Un punct de bază al acestei strategii îl reprezintă activitățile de cercetare din Europa, unde peste 1.900 de ingineri și consultanți înalt calificați lucrează în cercetare și dezvoltare pentru Huawei. Rețeaua europeană de centre de cercetare și dezvoltare a companiei, în frunte cu Institutul European de Cercetare (ERI) din Leuven, Belgia, încurajează o colaborare de succes cu partenerii europeni.

Biroul EPO are aceeași direcție. În 2015, acesta și-a concentrat eforturile pentru a asigura succesul investițiilor în inovație și IP ale companiilor. Este primul dintre cele cinci cele mai mari birouri de IP din lume care obținut un proces complet certificat end-to-end de acordare și post-acordare a brevetelor, de la depunerea cererii la publicare. Biroul a făcut și progrese decisive în direcția unui brevet unitar.

“Biroul EPO a făcut tot ce-i stătea în puteri pentru a se asigura că acesta va fi anul primului brevet unitar”, a subliniat președintele EPO, Benoît Battistelli. “În decembrie am finalizat toate lucrările pregătitoare necesare. După adoptarea pachetului de reguli din decembrie, biroul EPO este acum pregătit, din punct de vedere legal, tehnic și operațional, să livreze acest brevet unitar,.”

Raportul anual al biroului EPO indică o nouă creștere a numărului de solicitări către EPO în 2015, ajungând la 160.000, cu 4,8% mai mult față de 2014, și cel mai mare număr de până acum. Cererile europene pentru brevete au crescut cu 1,6% în 2015, ajungând la un nou maxim, de aproape 279.000.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *