SmartphonesStiri

Componentele telefonului Galaxy S7 costa 255$

Componentele telefonului Galaxy S7 costa

Conform unui raport intocmit de compania americana IHS Inc, dupa dezmembrarea pe piese a varfului de gama lansat de Samsung la Mobile World Congress 2016, in Barcelona, componentele telefonului Galaxy S7 costa 255 de dolari. Costul este similar cu pretul pe care Samsung la platit pe componentele telefonului Galaxy S5 acum mai bine de 2 ani de zile.

Samsung Galaxy S7 are un pret la liber in magazinele de retail din Romania de aproximativ 3.300 lei. Aici discutam de modelul pe negru sau auriu cu 32GB spatiu de stocare date (ROM – memorie interna). Cu toate ca pretul telefonului este unul destul de piperat, Samsung se bucura de vanzari record in Europa in mod special.

s7-componente

Din lista de componente integrate in telefonul S7, cea mai scumpa piesa este chipsetul Snapdragon 820, al carui pret este de 62 de dolari, adica, aproape un sfert din costul total al componentelor. De mentionat, ca acest chip este produs in uzinele Samsung, in urma incheierii unui parteneriat intre producatorul sud-coreean si americanii de la Qualcomm.

Analistul Andrew Rassweiler din cadrul IHS Inc, care a efectuat aceasta dezmembrare a telefonului pe componente, spune ca, smartphone-ul Samsung Galaxy S7 dispune de cea mai buna camera de pe piata in acest moment, costul ei este aproximativ 14 dolari.

IHS spune ca la acest cost total a adaugat alti 5$ pentru asamblarea componentelor, dar, ca nu a tinut cont in calculul sau de partea de dezvoltare a produslui, de costul de marketing al produsului, sau de distributia lui in piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!