Olympus PEN-F disponibil prin F64 in Romania

Olympus PEN-F disponibil prin F64 in Romania

In cadrul unui eveniment de presa organizat de F64 aseara in sala expozitionala din Bulevardul Unirii nr. 45, Bucuresti, a avut loc lansarea pe piata romaneasca a noului aparat mirrorless Olympus PEN-F. La acest eveniment a participat ca invitat de onoare si fotograful Cristian Crisbășan, care a vorbit despre capabilitatile tehnice si experienta sa cu aceasta camera foto.

stsm0409

„Cea mai bună cameră este aceea care servește pe deplin scopul pe care vrei să îl atingi. Unealta potrivită este aceea care îți oferă cea mai mare libertate de a-ți exprima viziunea personală asupra lumii, iar apariția tehnologiei «mirrorless», pe care am descoperit-o în primul Olympus PEN digital, adică EP­1, a fost ca o gură de aer pentru mine. În vara lui 2009 l-­am achiziționat și, după doar câteva luni, am făcut o expoziție întreagă cu imaginile produse cu acel PEN­. Cadre din aceasta au fost incluse într­-o antologie internațională de fotografie. Olympus a continuat dezvoltarea gamei PEN și, recent, a lansat modelul PEN-­F, marcând un moment istoric, cred eu, în istoria brandului și a evoluției camerelor foto. Repetă astfel povestea de succes din anii ’60 a PEN­-urilor analogice, pe film, dar cu o arhitectură digitală potrivită acestor vremuri“, a declarat Cristian Crisbășan.

Cristian Crisbăşan a absolvit Școala de Televiziune BBC în 1994, iar în 2007 a fost inclus în Antologia Taschen „The New Erotic Photography“, în care sunt reuniți cei mai buni 82 de fotografi contemporani de nud. Povestea fotografului în lumea mirrorless a pornit odată cu primul mirrorless Olympus, iar acum a ajuns la cel mai elegant și performant model.

stsm0421

Olympus PEN-F este o cameră foto performantă, cu un design retro-elegant, fiind construit din materiale şi finisaje de cea mai înaltă calitate.

Creatorii Olympus PEN-F au regândit toate elementele, de la calitatea senzorului la nivelul ridicat al finisajelor, acestea sporind la rândul lor ergonomia cu care compania și-a obișnuit utilizatorii. Cu senzor Micro Four Thirds Live MOS de 20 de megapixeli și stabilizare optică pe cinci axe, Olympus PEN-F oferă performanţele optice excepţionale într-un pachet care încape, la propriu, în palmă. Se poate spune, totodată, că Olympus PEN-F este un produs de colecţie și o unealtă fotografică dezirabilă de către toți iubitorii acestei arte și tehnologiei ca întreg.

Revenind la dotările tehnice ale Olympus PEN-F, vizorul electronic are o rezoluție excelentă de 2,36 milioane de pixeli, camera dispune de conectivitate wireless integrată pentru a transfera rapid imaginile pe smartphone sau laptop, iar fotografierea în rafală se poate face cu o cadență de până la 10 cadre pe secundă. De asemenea, sensibilitatea ISO este într-un interval extins de la 80 până la 25.600, oferind acel plus de luminozitate necesar și în cele mai dificile situații. Apartul cantareste numai 427 de grame.

Aparatul Olympus PEN-F il gasiti in oferta magazinului F64 (body + obiectiv + alte accesorii). 

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *