In 2017, Dubai va fi gazda primei editii a World Future Sports Games, o competitie majora focusata pe tehnologie, care va avea ca discipline “sportive” cursele de drone, probe precum inotul, alergatul si luptele, toate numai cu roboti, dar si curse de masini.

Ceea ce isi doresc cei din Emiratele Arabe Unite de la World Future Sports Games, e sa organizeze olimpiada sporturilor bazate pe tehnologia moderna o data la doi ani de zile.

pod-racer

In viitorul apropiat vom avea parte de curse similare cu ceea ce George Lucas si-a imaginat in seria Star Wars – cursele cu Pod racer, sau luptele cu roboti din filmul Reel Steel.

Desigur, ca inca mai sunt multe detalii tehnice de pus la punct pana a avea o adevarata olimpiada globala a robotilor, chiar daca tehnologia actuala ne permite deja acest lucru, insa, tinand cont de resursele financiare ale EAU si de ambitia seicilor de acolo, acest lucru poate deveni realitate spre finalul anului viitor.

reel-steel

Ce parere aveti despre o astfel de competitie sportiva a viitorului, in care vor fi angrenati roboti de tot felul, drone sau masini care se conduc singure. De ce, nu?