Apple anunta lansarea telefonului iPhone SE.

Apple anunta lansarea telefonului iPhone SE

In cadrul unui eveniment cu presa ce a avut loc aseara (ora Romaniei), producatorul american Apple Inc a anuntat lansarea pe piata a celui mai nou model de iPhone din portofoliul sau – iPhone SE (Special Edition).

Asa cum era de asteptat, Apple a echipat modelul iPhone SE cu un ecran de 4″ in diagonala a carui rezolutie este de 1.136 x 640 pixeli, cu procesorul dual-core de 1.85GHz Apple A9, co-procesorul pentru miscare M9 si acceleratorul grafic PowerVR GT-7600.

iPhone SE nu este altceva decat un iPhone 5s la origine, dotat cu hardware-ul cu care vine echipat modelul iPhone 6s, lansat toamna trecuta. iPhone Special Edition mai beneficiaza si de camera foto de 12MP iSight, cu care vin echipate si modelele iPhone 6s si 6s Plus, capabila sa filmeze in format 4K (Ultra HD).

Telefonul va fi disponibil in variante de 16 si 64GB pe culorile: Gold (auriu), Rose Gold (roz), Silver (argintiu) si Space Gray (gri inchis).

Modelul de 16GB va avea un pret de 399$ in Statele Unite, insa, in Romania, pretul lui va sari cel mai probabil de 500 de Euro, in timp ce modelul de 64GB va costa 499$, anunta Apple.

https://youtu.be/n-eXjCISQ54?t=24m54s

Apple a lansat acest model din doua motive, conform declaratiilor de presa oferite de reprezentantii companiei in cadrul evenimentului de lansare: cererea mare din partea clientilor Apple de a detine un iPhone de 4″ cu hardware actualizat (in 2015 Apple a vandut 30 de milioane de telefoane cu ecran de 4″ la nivel global – telefon de mici dimensiuni), iar al doilea motiv ar fi faptul ca este primul telefon Apple iPhone pe care il vor achizitiona.

Telefonul poate fi precomandat incepand cu data de 24 martie, iar livrarile incep din data de 31 martie, dar numai pe anumite piete de pe glob. Apple a anuntat ca pana la finele lunii mai 2016, telefonul va fi disponibil in nu mai putin de 110 tari, inclusiv in Romania.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *