Fotbalistul Pele da in judecata compania Samsung Electronics

Fotbalistul Pele da in judecata compania Samsung

credit foto: Webber Represents

Faimosul jucator de fotbal Edson Arantes do Nascimento, sau mai bine cunoscut de publicul larg sub porecla Pele, se afla in litigiu cu marele gigant Samsung Electronics, din motive de incalcare a drepturilor de autor, acesta cerand companiei daune in valoare de 30 de milioane de dolari.

Producatorul sud coreean ar fi incercat sa apeleze la imaginea fotbalistului pentru o campanie publicitara insa, nu s-au inteles. Astfel, producatorul ar fi ales sa angajeze o persoana care seamana cu fotbalistul. Firma care se ocupa de imaginea fotbalistului, Pele IP Ownership LLC, ar fi inaintat o plangere la curtea din Chicago, SUA, care acuza Samsung de faptul ca ar fi copiat faimoasa foarfeca realizata de Pele intre anii 1956 – 1977 (ani in care a evoluat ca jucator de fotbal) utilizand faimoasa schema in anumite materiale promotionale difuzate pe televizor si in ziarul New York Times.

Pele nu este primul sportiv care cere despagubiri in instanta companiilor care se presupune ca s-au folosit sau se folosesc de imaginea sportivilor fara acordul acestora.

sursa

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *