Autovehicule incarcate prin sistem wireless, cu aceeasi rapiditate ca la priza?

Autovehicule incarcate prin sistem wireless

Autovehicule incarcate prin sistem wireless, cu aceeasi rapiditate cu care ele sunt incarcate la priza si chiar mai rapid, anunta cercetatorii americani.

Unul din motivele principale pentru care masinile electrice inca nu au prins atat de mult la public la nivel mondial, se datoreaza timpului foarte lung de incarcare a acumulatorilor. Un alt aspect este lipsa statiilor de incarcare pentru masinile electrice, deoarece, tehologia respectiva este destul de costisitoare. In Romania, sa detii o astfel de masina este impractic in acest moment, in mare parte din cauza lipsei unei infrastructuri adecvate.

Un grup de cercetatori din cadrul Oak Ridge National Laboratory au anuntat ca au dezvoltat un sistem de incarcare wireless de pana la 20kW pentru autovehicule, a carui eficienta de incarcare este de 90%. Sistemul este de 3 ori mai eficient ca cele actuale de incarcare wireless.

Cercetatorii spera ca, in viitorul apropiat, sa reuseasca sa atinga capacitatea de incarcare a bateriilor electrice de 50kW prin sistem wireless. Adica, un nivel adecvat pentru incarcarea acestor autovehicule electrice, care in acest moment sunt incarcate direct la priza.

Astfel, autovehicule precum tramvaiele sau autobuzele viitorului, vor putea fi incarcate prin inductie in timp ce acestea stationeaza in statiile destinate calatorilor, statiile fiind prevazute cu astfel de tehnologie de incarcare wireless.

Scopul final al cercetatorilor este acela de a ajuta la adoptia acestui tip de tehnologie in cel mai scurt timp posibil la nivel global.

Ce parere aveti despre actualele masini electrice si sistemul lor de incarcare?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *