Tarifele in roaming scad la finalul acestei luni, indiferent de operator!

Tarifele in roaming scad

Scaderea tarifelor in roaming este un plan mai vechi al Parlamentului European si al Comisei Uniunii Europene insarcinata cu monitorizarea operatorilor telecom.

Astfel, incepand de la finalul acestei luni (30 aprilie) tarifele in roaming vor fi mult mai mici, iar din iunie 2017, vor disparea cu totul in toate cele 28 de state membre, inclusiv in Romania.

Noile tarife de roaming impuse de UE operatorilor telecom:

  • €0,05 pe minut pentru apelurile vocale
  • €0,02 pentru mesajele text (SMS), sau
  • 0,05 pe MB la utilizarea internetului mobil.

Un alt aspect al noii legi europene, este cel al traficului mobil. In unele cazuri operatorii telecom practica limitarea vitezei sau blocarea totala a accesului la Internet in anumite aplicatii sau servicii ale terte parti. Ceva ce nu vor mai putea face incepand cu 1 mai, decat in urma unei legi, a unei sentinte judecatoresti, pentru a combate atacuri cibernetice sau atunci cand reteaua operatorului este supra-incarcata cu trafic de voce sau/si date. Altfel spus, operatorii sunt obligati sa trateze tot traficul clientilor in mod egal, indiferent ca acceseaza Facebook, YouTube, o platforma sau un serviciu care concureaza in mod direct cu cel al operatorului.

De asemenea, legea cere ca furnizorii de Internet sa explice in clar clientilor care semneaza un contract de acces la Internet la punct fix sau mobil, care este viteza reala de incarcare si descarcare furnizata. Pana in prezent, aceste viteze trebuiau calculate de omul de rand, pentru ca acesta sa stie cu exactitate care este defapt viteza reala de incarcare si descarcare.

sursa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Would love your thoughts, please comment.x