Interviu cu Bogdan Mihalcea, manager iCentre Romania (Apple Premium Reseller)

Interviu cu Bogdan Mihalcea, manager iCentre Romania

credit foto: iCentre Romania (fotografie din incinta magazinului iCentre, situat in Promenada Mall)

In momentul de fata, in Romania, dupa cum bine stiti, nu exista un magazin oficial deschis de Apple. Astfel, clientii acestui brand, pot apela la cea mai buna optiune de achizitie pe canale oficiale a produselor companiei americane. Adica, prin magazinele recunoscute de producatorul american ca ‘Apple Premium Reseller’ pe teritoriul tarii noastre.

In acest sens, saptamana aceasta, am stat de vorba cu Bogdan Mihalcea, Country Manager al unui astfel de magazin Apple Premium Reseller.

1) Care e strategia iCentre pentru anul in curs?

“Pentru iCentre obiectivul numarul unu pentru anul 2016 este de a ne afla in top 3 brand parteneri Apple din piata de Apple Premium Partners si Brand Partners in Romania, din perspectiva cifrei de afaceri. Avem in vedere o crestere accelerata a vanzarilor, cu focus deosebit pe dezvoltarea rapida in mediul online, extinderea in zona de retail, dar si crearea de solutii tehnologice complete ce inglobeaza, atat partea harware, cat si de software si aplicatii user friendly care sa ofere solutii la cheie clientilor.

In zona de B2B ne dorim sa fim perceputi ca un partener accesibil si foarte flexibil pentru partenerii traditionali de IT, deschisi la solutii si propuneri noi, iar produsele noastre sa devina la randul lor o solutie reala pentru acestia.

Foarte important in 2016 pentru iCentre este imbogatirea portofoliului de produse si a diversitatii lui, astfel incat sa ne putem adresa unor tipologii cat mai variate de clienti. In acelasi timp consideram ca noile tehnologii cu solutii integrate sunt viitorul si avem in plan, atat dezvoltarea acestora, cat si multiple actiuni de educare a plublicului larg pentru intelegerea cat mai ampla a utilitatii si valorii adaugate in viata de zi cu zi a acestor solutii.”

2) Reprezentante/magazine aveti si in tara sau numai in capitala? Planuiti o extindere?

“In prezent avem un magzin fizic aflat in Promenada Mall si un magazin online. Avem insa in vedere un plan agresiv de expansiune la nivel national si luam in calcul locatii cheie in marile orase, in special in zone de aglomerari urbane centrale cu expunere majora catre un vad important de clienti.”

3) La ce sa se astepte clientul cand intra intr-un magazin iCentre? Care este experienta din magazin a clientului, interactiunea angajatilor cu acesta in lumea Appple?

“iCentre este Apple Premium Reseller, ceea ce inseamna in primul rand garantia calitatii si autenticitatii produselor pe care si le doreste orice client si, in acelasi timp, toata informatia si suportul de care are nevoie pentru a intelege ce dispozitiv se potriveste cel mai bine stilului tau de viata. Experienta noastra vasta, atat in tehnologia proprie Apple, cat si in solutii conexe menite sa iti ofere tot confortul pe care ti-l doresti, ne face sa credem ca doar aici, la iCentre, vei avea experienta completa a tehnologiei de varf.”

4) Cifra de afacere pe 2015 iCentre?

“In 2015 am avut o crestere spectaculoasa de peste 2 milioane de euro, ceea ce a reprezentat dublarea propriu-zisa a cifrei de afaceri. Pentru anul in curs avem planuri ambitioase de crestere. Fara modestie, ne dorim inca o data o dublare a cifrei de afaceri si cu siguranta ne vom atinge tinta propusa.”

5) La cat timp distanta apar in oferta iCentre produsele nou lansate de Apple?

“Statutul de Apple Premium Reseller pe care il are iCentre Romania este acela ca functioneaza ca un magazin propriu Apple, prin urmare respecta toate politicile comerciale si de reprezentare a brand-ului acolo unde Apple nu este prezent direct, cum este cazul in multe tari din Europa de Est. Politica Apple in privinta lansarilor variaza in functie de produs, existand diferente de cateva zile intre lansarile din Romania, fata de cele de pe piata din Statele Unite, existand insa si cazuri exceptionale, cand lansarile in Romania sunt la cateva luni distanta fata de pietele vestice.

In data de 15 aprilie vom lansa Apple Watch in Romania, si suntem siguri ca multi romani se vor indragosti de acest gadget, pentru ca se dovedeste a fi deosebit de util prin aplicatiile sale si conectivitatea cu telefonul mobil, nemaivorbind de usurinta cu care poate fi reincarcat. Apple Watch nu este doar un accesoriu cu cateva functii limitate; el devine o parte integranta din viata oricui il poarta si se dovedeste a fi un device care imbunatateste mult calitatea vietii purtatorului. Si, asa cum suntem obisnuiti cu toate produsele Apple, design-ul este impecabil.”

Aici se incheie interviul acordat pulicatiei noastre, de catre Bogdan Mihalcea, Country Manager iCentre Romania.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.