PIXMA G3400 Review – Imprimare comoda si rapida direct de pe smartphone a documentelor si a selfie-urilor

PIXMA G3400 Review

PIXMA G3400 Review – Imprimare comoda si rapida a documentelor si a selfie-urilor direct de pe smartphone.

Fiindca lumea in care traim este tot mai conectata, iar obiectele ce ne inconjoara devin tot mai smart, mai inteligente pentru a ne oferi utilitate si usurinta in exprimare in ceea ce facem acasa sau la birou zi de zi, Canon ne propune o solutie eficienta de imprimare CISS cu conexiune wireless– Pixma 3400. O imprimanta care poate oferi calitate de imprimare, atat la capitolul documente, cat si din punct de vedere foto. Asta inseamna ca vom putea printa rapid si comod toate selfie-urile si fotografiile din vacante sau orice fel de document direct de pe smartphone.

Dar, haideti, sa vedem cat de utila este solutia CISS din gama Pixma a celor de la Canon, daca tot a ajuns la noi la redactie pentru teste.

imag0387

Inainte sa intram in detalii tehnice, pentru cei mai putin familiarizati cu imprimantele CISS, acestea au la baza un sistem de alimentare continua cu cerneala, care permite o utilizare mai simpla, mai rapida si mai eficienta, deoarece sistemul de reincarcare cu cerneala este la indemana oricui. In plus, costa foarte putin comparativ cu reincarcarea cartuselor originale de imprimante clasice sau inlocuirea lor cu unele noi. In anumite cazuri, puteti ajunge sa economisiti peste 90% din banii cheltuiti pe refill-urile clasice.

La despachetare, in cutia in care ne-a fost livrata imprimanta Pixma 3400, am gasit cablul/adaptorul pentru conectarea ei la o sursa de curent, un CD cu driverele de instalare si softul de printare inclus (My Image Garden, Quick Menu si Easy-WebPrint EX), manualele si ghidul de utilizare in mai multe limbi, cele 4 recipientele cu cerneala si cele doua cartuse ale imprimantei (capurile prin care trece cerneala.

Pixma G3400 dispune de o constructie solida din material plastic, cantareste aproximativ 6 kg si masoara 44,5 cm lungime, pe 33 cm latime, respectiv 16,3 cm inaltime. Astfel ca necesita ceva spatiu pe biroul de acasa sau pe cel de la locul de munca, ca orice imprimanta dealtfel.

imag0376

Montajul ei si alimentarea cu cerneala s-a facut foarte rapid (maxim 15 minute) si fara probleme, ceea ce e un lucru pozitiv pentru ca nu iti da batai de cap. Ceva mai mult a durat setarea imprimantei prin conexiune wireless cu un smartphone. Deoarece a trebuit sa instalam o aplicatie pentru Android/iOS/Windows RT de pe store, sa ii facem setup-ul si sa sincronizam imprimanta prin conexiune wireless cu routerul (conexiune Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n si securitate de tip: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP), respectiv cu telefonul, dupa care imprimarea se face foarte comod direct de pe smartphone, fie ca e vorba de documente sau de fotografii personale (selfies, poze din concedii, etc). Bineinteles, ca se pot efectua imprimari pe hartie si cu ajutorul unui calculator (PC), a unui laptop, tot prin conexiune wireless (daca acestea dispun de asa ceva) sau prin port USB (atentie: in general cablul USB nu este inclus la achizitionarea unei imprimante, dar, probabil, ca ati aflat deja acest lucru). Utila si un plus la aceasta imprimanta, pe langa conexiunea wireless, este caracteristica de scanare a documentelor in format electronic. De asemenea, beneficiati si de o functie de copiere a documentelor (de tip xerox).

imag0374

Pixma G3400 poate imprima pe hartie la rezolutie de pana la 4.800 x 1.200 dpi, iar viteza maxima este de aproximativ 8.8 ipm in format monocrom, respectiv 5.0 ipm in format color. Ce ne-a impresionat la acest model Canon din seria Pixma G, este rapiditatea cu care poate printa fotografii direct de pe telefon. Practic, ea necesita in jur de 1 minut din momentul in care ai apasat butonul Print in aplicatia Canon PRINT Inkjet/SELPHY pentru a scoate pe hartie fotografiile la o dimensiune de 10 pe 15 centimentri. Aplicatia pentru iPhone si iPad poate fi descarcata de pe App store, cea pentru gadgeturile cu Android de pe Google Play Store, iar pentru dispozitivele care ruleaza Windows RT de pe Windows Store. Odata finalizat procesul de sincronizare a imprimantei cu smartphone-ul sau tableta, ori de cate ori va aflati in preajma ei, veti putea printa in voie, deoarece ea ramane sincronizata in permanenta cu aceste gadgeturi prin aplicatia mentionata mai sus.

aplicatie-canon-print

In testele efectuate de noi, desigur, ca nu am reusit sa printam prea mult, insa, producatorul spune ca imprimanta poate printa pana la 6.000 de pagini in format monocrom, respectiv pana la 7.000 de pagini color, iar daca ar fi sa comparam acest volum cu ceea ce ofera o imprimanta clasica ce printeaza intre 200 si pana la 500 de pagini, atunci veti intelege de ce poate economisi cu pana la 90% din banii cheltuiti cu imprimantele clasice.

Un sfat la final de articol. Evitati in primele secunde de la finalizarea printarii unei pagini sa o luati in mana, deoarece cerneala nu este uscata si riscati sa deteriorati documentul sau fotografiile printate. Asteptati cateva secunde sa se usuce, sau prindeti cu atentie hartia de marginea neprintata. Astfel evitati stergerea cernelei.

Imprimanta Canon Pixma G3400 este disponibila in oferta magazinelor de retail partenere producatorului la un pret ce variaza intre 850 si 950 de lei. Si desi, in unele cazuri, poate e putin mai scumpa decat o multifunctionala clasica, pe termen lung investitia voastra se va dovedi a fi una benefica buzunarului propriu, deoarece, economisiti bani la reincarcare (o veti face mult mai rar si mai ieftin), iar volumul de pagini printate este cu mult mai mare. 

https://www.youtube.com/watch?v=Q9byro9u0HI

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *