Samsung lanseaza gama de televizoare Quantum Dot SUHD 2016, in Romania

Samsung lanseaza gama de televizoare Quantum Dot SUHD 2016

In cadrul unui eveniment cu presa, ce a avut loc la pret de seara, ieri, 9 mai, in Bucuresti, Samsung Romania a lansat oficial pe piata romaneasca noua gama de telezioare Quantum Dot SUHD (rezolutie 4K). Evenimentul a avut loc in sala Atelier a Teatrului National Bucuresti, unde au fost prezentate noile modele cu ecran curbat si design elegant, fara rama (numai o linie subtire metalica), bazate pe tehnologia Quantum Dot, care ofera imagini fidele realitatii care ne inconjoara. Aceasta noua tehnologie este prietenoasa cu mediul, deoarece nu utilizeaza cadmiul. Pe scurt, Quantum Dot inseamna semiconductori de dimensiuni microscopice, care permit redarea celei mai ridicate puritati a culorilor, contrastelor si a luminii, comparativ cu orice alte tehnologii care se folosesc la fabricarea display-urilor TV.

„Inovația tehnologică ne-a asigurat poziția de lider pe segmentul UHD 4K pe plan local, segment care depășește deja 10% ca valoare din totalul televizoarelor vândute, la mai puțin de trei ani de la lansarea acestei tehnologii. Ne bucurăm să aducem pe piața locală noua gamă de televizoare SUHD 2016, care continuă seria de inovații, oferind o calitate a imaginii de neegalat, iar cu aceste noi 19 modele ne dorim să contribuim la creșterea accelerată a pieței, în special pe segmentul premium”, a declarat Victor Armășelu, director Consumer Electronics Division, Samsung Electronics România.

Toate modelele Samsung SUHD de anul acesta oferă o experienta vizuala premium, datorita High Dynamic Range, cu un nivel până la 1.000 de niți HDR, pentru redarea celor mai pure și intense zone de alb și respectiv negru.

teelvizoarele-quantum-dot-suhd-1

Este un fapt constatat statistic ca vizionarea la un televizor se face în general în condiții de lumină ambientală, fie naturală, fie artificială. Prin tehnologia unică anti-reflexie Ultra Black, dezvoltată de Samsung, ecranul televizorului SUHD este acoperit cu un strat de conuri de nano-dimensiuni, ce au rolul de a dispersa lumina exterioară, reducând semnificativ reflexia și obținând astfel un contrast îmbunătățit cu până la 35%. Astfel, chiar și atunci când te uiți la televizor într-o cameră puternic luminată, poți în continuare să te bucuri de toate detaliile, pentru că nu vei fi distras de reflexiile obositoare ale ecranului.

Față de gama de anul trecut, a fost perfecționată tehnologia UHD Upscaling care, utilizând algoritmi de înaltă complexitate, analizează și optimizează automat conținutul nativ Full HD, HD sau chiar SD, aducându-l mai aproape de nivelul detaliilor și al culorilor conținutului original.

teelvizoarele-quantum-dot-suhd-8

Mai mult, tehnologia Peak Illuminator Ultimate Pro permite redarea fidelă a imaginilor complexe, care cer simultan atât contrast cât și luminozitate, permițând astfel afișarea de detalii și umbre fără pierderea intensității și naturaleții culorilor și fără difuzia contururilor apropiate.

Prin dezvoltarea sistemului de operare Tizen, Samsung SUHD TV 2016 facilitează accesul în orice moment la conținutul preferat, precum și la alte servicii, filme sau jocuri. Interfața noilor televizoare este extrem de intuitivă, oferind acces facil la tot conținutul de divertisment dintr-un singur loc. Prin noul Smart Hub 2016, utilizatorii pot vedea programe live, conținut VOD (Video on Demand), sau jocuri video prin accesarea on-line a unor platforme de gaming consacrate. Totodată, noile televizoare recunosc automat tipul de set-top-box, consolă de jocuri sau alt dispozitiv ce rulează conținut audio-video, astfel că utilizatorul poate controla toate dispozitivele cu o singură telecomandă. Odată conectat cablul la porturile HDMI sau USB, televizorul identifică rapid tipul dispozitivului conectat, ilustrează pe ecran simbolul acestuia și  permite controlul prin intermediul telecomenzii unice.

 

Televizoarele Quantum Dot SUHD 2016 incepe deja sa fie disponibile in magazinele partenerilor Samsung Electronics Romania. 

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.