Rupem bariera lingvistica, cu ajutorul tehnologiei smart

waverly labs

Imagineaza-ti o lume fara bariere lingvistice, o lume in care poti calatori in oricare colt al lumii si in care te poti intelege cu localnicii de acolo in limba lor nativa, cu ajutorul tehnologiei moderne.

Waverly Labs a dezvoltat o tehnologie care permite traducerea unei conversatii dintr-o limba intr-alta si in timp real. Pui o  intrebare in limba ta si apoi este automat tradusa in limba pe care ai ales-o din setarile de pe smartphone. Desigur ca sunt cateva mici impedimente in utilizarea acestei tehnologii inca in curs de dezvoltare, cum ar fi faptul ca trebuie sa detii ambele ear-piece-uri pentru a te putea intelege cu cel de langa tine si el cu tine, deoarece totul se traduce in timp real intr-o casca cu ajutorul smartphone-ului. Cam la fel cum se traduc conversatiile in studiourile televiziunilor sau la conferintele internationale, unde participa mai multe natii, doar ca la un nivel personal.

Produsul pilot pe care Waverly Labs il lanseaza luna aceasta (pe 25 mai 2016) suporta numai limbile engleza, spaniola, franceza si italiana, urmand sa primeasca suport pentru multe alte limbi si, mai precizeaza producatorul, cel cu care vei purta conversatia, va putea intelege ce spui si fara acel ear-piece in ureche (al doilea), deoarece, in viitorul apropiat, softul va permite traducerea direct pe smartphone.

Pretul acestui translator rapid cu cele 2 ear-piece-uri va fi undeva intre $250-$300, anunta producatorul lui. Din pacate, nu va fi prea curand disponibil spre utilizare. Abia din toamna sau din primavara anului viitor (2017). Totusi, un astfel de translator de buzunar, indiferent de cine il va produce in masa si cand va fi el disponibil clientilor, credem ca va fi extrem de util, desigur, numai daca va reusi sa traduca instantaneu si intr-un numar cat mai mare de limbi.

Ce parere aveti despre un astfel de gadget?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Would love your thoughts, please comment.x