Daydream, platforma de realitate virtuala dezvoltata de Google

Daydream

Tot in cadrul Google I/O 2016 saptamana aceasta, in Statele Unite, Google a anuntat sistemul Daydream, dedicat pietei VR (realitate virtuala). Noul sistem nu va fi disponibil comercial mai devreme de ultimul trimestru al acestui an si va aduce cu el o casca VR plus un controller, precum si integrare in sistemul de operare mobil — Android (build N), deoarece, va putea fi utilizat numai cu ajutorul unui smartphone. Sistemul DayDream VR va fi similar cu ceea ce ofera in acest moment Samsung: Gear VR + telefoane premium precum Galaxy S7 edge, Galaxy Note 5, etc. Diferenta fiind facuta de faptul ca partea software, adica, VR Mode, va fi integrat direct in sistemul de operare Android N, in timp ce Samsung integreaza platofrma sa in interfata grafica TouchWiz. Practic, urmatoarea versiune de Android, va beneficia de toate ingredientele software necesare pentru a oferi o experienta VR deosebita utilizatorilor de smartphone.

Imediat dupa anuntul facut de Google, producatorii de gadgeturi, au anuntat si ei sustinerea acestui proiect Daydream. Huawei fiind unul din primii producatori care si-au anuntat public intentia de colaborare cu Google.

“Huawei este nerăbdătoare să lucreze cu Google și cu alți lideri din industrie pentru a  construi un ecosistem și pentru a aduce experiențele bogate și complete, oferite de Daydream, utilizatorilor prin intermediul inovațiilor în materie de dispozitive VR, aplicații și conținut.

Huawei va prezenta dispozitive care permit experiențe Daydream, integrând noile procesoare Huawei Kirin și Qualcomm. Huawei va anunța telefoane, căști și telecomenzi care să suporte platforma Daydream până la finalul anului 2016,” a declarat compania pentru Gadget Talk.

https://www.youtube.com/watch?v=GyZLbk2OHes

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *