Amenda record pentru eMAG, pe piata din Bulgaria

Amenda record pentru eMAG

Detinut in prezent de catre Iulian Stanciu (25,8%) si grupul Naspers (74,2%), unul din cele mai importante magazine de retail online din estul europei, a primit o amenda record in Bulgaria, fiind acuzat de false promotii de Black Friday si Crazy Days, informeaza agentia de presa Novinite (Sofia).

Comisia pentru protectia concurentei pe piata din Bulgaria, a amendat eMAG cu nu mai putin de 2.3 milioane de Euro, in urma unei reclamatii facute de catre unul din magazinele concurente retailerului. eMAG ar fi promis clientilor bulgari reduceri de pana la 70%, insa, in realitate, aceste reduceri au fost in general intre 30% si 40%, anunta aceeasi agentie de presa. O alta acuzatie ar fi cea a sloganului promovat de eMAG. Slogan care sugereaza ca retailerul ofera clientilor sai cel mai usor mod de a comanda produse in mediul online.

eMAG a mai fost amendat in Bulgaria spre finalul lui 2014, cu aproape 390.000 de euro, si din nou in 2015 cu o suma mult mai mica, dar tot pentru concurenta neloiala. Magazinul a fost acuzat si in Romania de umflarea preturilor inainte de intrarea produselor sale in diferite promotii pe care magazinul le lanseaza la anumite intervale de timp, tocmai de proprii clienti.

De mentionat ca aceasta amenda poate fi contestata de magazinul eMAG, in instanta.

1 Comment

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *