Telefoanele modulare Moto Z si Moto Z Force, anuntate de Lenovo

Telefoanele modulare Moto Z si Moto Z Force

In cadrul conferintei anuale, Lenovo Tech World, din Statele Unite, producatorul chinez a anuntat o sumedenie de noutati, precum si gadgeturi. Printre acestea se numara si noile telefoane modulare Moto Z si Moto Z Force, care devin emblema brandului Moto anul acesta.

Ambele modele sunt similare ca si caracteristici, diferentele fiind facute de subtirimea (5.2mm Moto Z vs 7mm Moto Z Force), greutatea (136 grame Moto Z vs 163 grame modelul Force) , camera principala cu care ele vin dotate, si faptul ca varianta Force este extrem de robusta si beneficiaza de caracteristica denumita ShutterShield, care protejeaza ecranul la impact atat de bine, incat nu trebuie sa iti faci griji atunci cand il scapi pe jos.

Modelul Force dispune de o camera principala de 21MP cu OIS, modelul standard doar de 13MP. Bateria este un alt aspect unde Force este mai bine echipat: vine cu o baterie de 3.500 mAh, fata de doar 2.600 mAh pe Moto Z original, insa Lenovo spune ca autonomia bateriei va fi excelenta pe ambele modele.

Screenshot (541)

Restul specificatiilor sunt identice. Ecranul AMOLED masoara 5.5″ in diagonala si dispune de rezolutie Quad HD (2.560 x 1.440 pixeli) si este protejat de sticla Gorilla Glass 4. Ambele modele sunt echipate cu procesorul Qualcomm Snapdragon 820, cu 4GB memorie RAM, acceleratorul grafic mobil Adreno 530, 32 sau 64GB memorie interna, camera frontala de 5MP, senzor pentru amprente,  Bluetooth 4.1, NFC, port USB-C si nu dispun de port de 3.5mm pentru casti, deoarece acestea vor fi atasate prin standardul USB de tip C.

Partea cea mai interesanta a acestor telefoane, o reprezinta cei 16 pini conectori (modularitatea), prin care pot fi atasate diferite module denumite Moto Mods (videoproiector, difuzoare stereo JBL, extra baterie, etc) aproape instantaneu, astfel ca telefoanele isi cresc utilitatea in acest fel.

De luna viitoare, ambele modele, vor fi disponibile comercial in SUA exclusiv prin Verizon (operator telecom local), iar in Europa vor ajunge din toamna (luna septembrie). Pretul de pornire al unui Moto Z este de 499 de dolari.

moto-z-pres (6)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *