Huawei lucreaza la dezvoltarea propriului sistem de operare?

Huawei lucreaza la dezvoltarea propriului sistem de operare

Zvonurile indica faptul ca Huawei lucreaza la dezvoltarea propriului sistem de operare.

Android este un sistem de operare flexibil si puternic, dar este oare de ajuns?

Huawei  este una dintre companiile din zona IT, ce activeaza pe piata noastra de ani buni, dar ce ii diferentiaza de restul este stilul lor unic de a-si realiza produsele. A trecut ceva timp de cand compania chineza a inceput sa utilizeze procesorarele lor proprii, iar acum se vorbeste ca vor sa isi creeze chiar si un ecosistem propriu, probabil, urmand exemplul celor de la Apple.

Android a fost mereu in competitie stransa cu iOS, si nu de putine ori sistemul de operare detinut de Google a fost criticat pentru faptul ca necesita foarte multe resurse hardware pentru a rula fluid pe gadgeturile actuale, pe cand iOS este foarte bine optimizat si scoate maxim de potential din hardware mult mai slab.

Patronajul Google asupra Androidului nu s-a dovedit cel mai bun lucru pentru producatori, acestia avand unele limitari. Acestea fiind zise, Huawei nu este prima mare companie care incearca sa isi asigure viitorul si in acelasi timp independenta de Google. Samsung Electronics a facut acelasi lucru acum cativa ani, cu mult mai putin popularul lor sistem Tizen, care inca este testat la nivel de piata.

In incheiere, nu ne putem pronunta clar despre intentiile celor de la Huawei mai ales ca discutam despre niste zvonuri, insa acest pas pare a fi unul logic pentru producatorul chinez, avand in vedere faptul ca compania detine resursele necesare demararii unei astfel de actiuni.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *