Bancomatele viitorului apropiat nu vor mai necesita carti de credit din plastic

Bancomatele viitorului

Intr-un viitor nu foarte indepartat, in Romania, vom putea retrage de la bancomate bani fara a mai fi nevoie de cardul de credit din material plastic, deoarece se vor introduce tranzactiile pe baza de Touch ID. Practic, veti avea nevoie doar de o aplicatie pe mobil si de un smartphone cu senzor pentru amprente, pe care sa stocati amprenta sau amprentele personale. Cu ajutorul noii tehnologii, vom putea retrage de la bancomat banii din cont in maxim 10 secunde conform FIS si Payment Alliance International (PAI), astfel, odata cu disparitia plasticurilor va scadea si riscul ca datele de pe card sa va fie furate de hoti prin tot felul de tehnici de tip skimming.

Acest nou tip de tehnologie care are la baza transferul de tip NFC (Near Field Communication) nu necesita utilizarea unui card la ATM-uri pentru a retrage numerar. Ea va fi introdusa in Statele Unite si este de asteptat servicii similare sa fie introduse si pe alte continente de pe glob, asta daca bancile adopta aceasta tehnologie, iar clientii sunt multumiti de noul model de tranzactii bancare prin intermediul bancomatelor.

Compania americana din spatele serviciului, sustine ca, cu ajutorul tehnologie dezvoltate de acestia, se vor putea efectua tranzactii foarte simplu, usor si sigur nu doar la bancomate, ci si in benzinarii, supermarket-uri, mall-uri, s.a.m.d.

Acest tip de tehnologie a fost deja promovata de catre Google prin Google Wallet / Android Pay, de Apple prin Apple Pay si Touch ID, de Samsung prin serviciul sau Samsung Pay si de alte companii din industria IT la fel de interesate de acest segment de piata, care sta sa explodeze in viitorul nu foarte indepartat.

Credeti ca viitorul platilor si al retragerilor de numerar sta in sistemele biometrice de securizare a datelor cu caracter personal?

1 Comment

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *