Canon anunta camera compacta XC15, cu inregistrare 4K

Canon anunta camera compacta XC15

Canon Romania a mai anuntat astazi, 1 septembrie 2016, pe langa camerele EOS C700, si camera ultra-portabila si compacta XC15, care la fel poate inregistra continut video in format 4K cu sunet de inalta calitate. Canon XC15 este ideala pentru foto reporteri sau realizatorii de documentare.

Mergând pe urmele popularului model XC10, noul XC15 îmbină cele mai bune elemente ale predecesorului său cu noi funcții și caracteristici, inclusiv un adaptor de microfon cu mufe duale XLR pentru captură audio profesionistă, autofocalizare rapidă, precum și o opțiune de 24p cadre pe secundă pentru cineaști.

Beneficii-cheie ale modelului XC15:

  • Filmare profesionistă 4K și Full HD
  • Conectică audio profesionială dual XLR
  • Funcții profesioniste și integrare facilă în fluxul de lucru
  • Discret și foarte versatil
  • Ușor de utilizat

Modelul XC15 este camera video “B” sau “C” perfectă pentru producție de film, parțial datorită abilității sale de a înregistra cu Canon Log, oferind aceleași 12 trepte impresionante de dynamic range (800%) de la modelul Canon EOS C500. Camera poate înregistra UHD (3480 x 2160) 4K la 25p sau 24p pe un card de memorie internă CFast™, la un bit-rate impresionant de până la 305 Mbps, sau Full HD pe un card de memorie SD, cu până la 50 Mbps. Opțiunea de a înregistra 24p, împreună cu abilitatea de a alege o setare “Look”, se adresează direct cineaștilor, aceștia putând să integreze cu ușurință filmări de pe alte camere cinematografice, pentru a-și îmbunătăți dramatic fluxul de lucru. Modurile de lucru cu specificarea valorii diafragmei fie in stopuri sau unghiului diafragmei susțin ușurează și mai mult munca operatorului, permițându-i să lucreze într-un cadru familiar.

Canon_XC15_2

Reporterii și cineaștii înțeleg că la fel de importantă precum imaginea este calitatea sunetului, necesitând din ce în ce mai mult o cameră video cu opțiuni audio mai avansate. Construit plecând de la răspunsurile din partea utilizatorilor globali ai modelului XC10, noul XC15 include adaptorul pentru microfon MA-400, acesta permițând înregistrarea audio la calitate profesionistă, prin intermediul conexiunilor XLR duale care acceptă microfoane balansate și nebalansate, precum și intrări audio de linie.

Pe lângă sunet, flexibilitatea noului XC15 va fi pe placul reporterilor datorită abilității sale de a extrage fotografii de 8,29 MP din modul de înregistrare 4K (UHD), pentru publicarea în print sau online. Atunci când este vitală surprinderea știrilor în direct, focalizarea automată a camerei video este rapidă și include funcția de detectare a feței, pentru o mai mare ușurință a încadrării imaginii.

Modelul XC15 are capabilități excelente pentru lumină slabă, datorită plajei sale ISO largi, de la 100 la 20000 – perfectă pentru filmarea în condiții dificile de iluminare, precum interviuri de știri în zone întunecate. În același timp, filtrul ND încorporat ajută la compensarea luminii prea puternice. Îmbinând calitatea cu viteza, noul XC15 dispune de un senzor CMOS de tip 1.0 și de procesorul de imagine Canon DIGIC DV5, ceea ce le permite utilizatorilor să surpindă imagini 4K de înaltă calitate și cu puține distorsiuni, chiar și la o adâncime mică a câmpului. Camera video dispune și de un obiectiv cu zoom optic 10x, iar tehnologia Canon de top pentru stabilizarea imaginii vă oferă abilitatea de a filma o gamă largă de imagini, de la portretistică la peisaje vaste.

Dimensiunile compacte și greutatea mică a modelului XC15 îl fac să fie partenerul ideal pentru filmarea de documentare și interviuri de știri, în special atunci când este necesară surprinderea unui punct de vedere dintr-o locație neobișnuită sau înghesuită, precum interiorul unui autoturism. Pentru un confort deplin, corpul camerei are un design ergonomic, cu un mâner lateral rotativ. În plus, ecranul LCD touch cu unghi variabil vă oferă o vizualizare ușoară, în timp ce lupa facilitează filmarea în condiții de lumină puternică sau la nivelul ochilor.

Modelul XC15 dispune de Wi-Fi dual band încorporat pentru funcția Live View, și de control facil de la distanță prin intermediul unui browser sau dispozitiv inteligent – funcții esențiale pentru trusa oricărui videograf.

1 Comment

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *