EvenimenteGamingPLAYSTATIONStiri

Sony lanseaza consola PlayStation 4 Pro, un model pregatit partial pentru continut 4K

Sony lanseaza consola PlayStation 4 Pro

Sony avea in plan de ceva vreme lansarea acestei noi variante a consolei PlayStation 4, iar anuntul oficial a venit aseara, in cadrul unei conferinte de presa in care a fost dezvaluit numele si specificatiile noului model.

Astfel, PlayStation 4 Pro este noua generatie de consola PlayStation si fata de modelul anterior este compatibila cu formatul 4K dar nu stie sa citeasca discuri Blu-Ray. PlayStation 4 Pro este echipata cu un procesor octa-core AMD Jaguar (x86 pe 64-bit), cu un accelerator grafic AMD Radeon de 4.2 teraflopi, dispune de un HDD de 1TB, 3 porturi USB si Wi-Fi 5GHz. Sony spune ca aceasta noua consola este de doua ori mai rapida fata de modelul PS4 si este special creata pentru televizoarele Ultra HD si PlayStation VR. Stim, o sa spuneti ca „cine naiba are un televizor 4K in casa?”, insa reprezentantii companiei spun ca nu e necesar un astfel de model, deoarece continutul poate fi utilizat si un televizor cu rezolutie Full HD, pe care se va distinge diferente de calitate a imaginii (culori mai stralucitoare si oglindire mai buna) comparativ cu modelul anterior. Sony chiar a demonstrat in fata presei prezente la eveniment cateva jocuri in format 4K, precizand ca jocurile dedicate segmentului VR pot beneficia de o imagine mai clara cu noua consola.

Despre continutul 4K pentru aceasta consola, producatorul a anuntat un parteneriat cu Netflix, din care sa rezulte o aplicatie prin care se poate stream-ui continut 4K. De asemenea, a mentinot ca YouTube este cea mai buna sursa de continut 4K.

Pretul anuntat de Sony este de 400 de euro pentru consola PlayStation 4 Pro. Ea va fi disponibila comercial, incepand cu data de 10 noiembrie 2016. Tot in cadrul acestui eveniment producatorul nipon a anuntat si o varianta slim a modelului PlayStation 4, care va fi disponibil comercial inca de saptamana viitoare la pretul de 300 de euro.

Un comentariu

  1. cea mai bună consolă în momentul de față, iar prețul nu e extraordinar de mare având în vedere specificațiile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!