Cinci lucruri care ma fac sa spun pas noilor Macbook-uri anuntate de Apple

screenshot-794

Dupa cum ati aflat din stirile noastre anterioare, Apple a lansat astazi trei noi modele de Macbook Pro, doua dintre ele cu ceea ce compania numeste Touch Bar (o bara, de fapt, un ecran tactil Retina care inlocuieste randul de sus de taste, oferind un plus de eficientizare a modului de lucru. Practic, multi-taskingul va fi mai eficient, mai rapid.

Noile modele sunt mult mai mici in dimensiuni, mai usoare si mai performante, insa vin si cu o serie de lipsuri, precum si alte inconveniente despre care o sa va vorbesc in acest articol.

screenshot-798

1) In primul rand, decat aceasta bara tactila, ar fi fost mult mai util din punctul meu de vedere ca ecranul Retina in sine sa fie multi tactil si rotativ, avand in vedere pretul pe care Apple il cere pe noile modele. Dar despre costul lor vom vorbi ceva mai tarziu in articol.

2) In al doilea rand, Apple a decis sa renunte la slotul SD pentru carduri, dar nu a renuntat la jack-ul de 3.5mm, asa cum a facut-o cu iPhone7, ceea ce inseamna ca va fi mai dificil sa transferi fisiere de cardul SD al aparatului foto si sa tinem cont ca aceste laptopuri vin standard numai cu un SSD de 256GB.

3) Si, daca tot am ajuns la acest capitol al cablurilor si al adaptoarelor pentru a putea conectat un gadget extern la Macbook, trebuie sa precizam ca, in cazul in care detineti un iPhone 7 si achizitionati unul din modelele de Macbook Pro anuntate astazi, va trebui sa achizitionati si un adaptor, deoarece nu sunt compatibile direct! Groaznic, nu?

4) O alta problema o vad la capitolul bateriei, unde Apple a anuntat ca noile modele ofera pana la 10 ore de utilizare, dar, oare, daca erau la fel de “groase si grele” ca modelele de anul trecut si mareau capacitatea bateriei, nu era mai bine pentru client? Nu era mai benefic ca bateria sa ofera 12-14 ore de utilizare in loc de doar 10?

5) Spuneam ca vom discuta si despre pretul noilor modele de Macbook. Ei bine, pretul de pornire este de 1500$ in StateleUnite, ceea ce inseamna ca la noi vor avea un pret de start de minim 1600 de euro, si poate ajunge pana la 2.700 de euro, in cazul in care optati pentru modelul cel mai mare – Macbook Pro 15. Si atentie, nu vorbim aici de variantele custom la care poti opta pentru alte cateva modificari, care automat vor creste si mai mult pretul acestor Macbook-uri. Total absurd sa arunci pe geam atatia bani pe un laptop care are o serie lipsuri importante.

Tu ce parere ai despre noile Macb00k-uri anuntate astazi de Apple?

 

 

1 Comment

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *