Legea care obliga magazinele sa cumpere POS-uri din 2017

Comerciantii obligati sa achizitioneze POS

Comerciantii cu profit cifra de afaceri anuala mai mare de 10.000 de euro vor fi obligati prin noua lege “CashBack” validata astazi de presedintele Romaniei, Klaus Johannis, sa introduca (achizitioneze) POS-uri (punct de vanzare — terminale pentru plati disponibile la comercianti). Adica, sa accepte plata cu cardul, cu toate ca mai mult de 50% din populatia Romaniei nu detine un card bancar, in special in zona rurala.

Intr-adevar legea este extrem de benefica pentru zona urbana, unde conform unui studiu de piata publicat in 2015, 9 din 10 adulti detin un astfel de card bancar, iar 97% dintre cei care efectueaza plati zilnice sau cel mult o data la 3 zile, o fac pentru cumparaturile curente, dar prea putin pentru plata facturilor.

Pe langa aceasta obligatie impusa comerciantilor din 2017 de noua lege cashback, acestia vor trebuie sa functioneze si ca “bancomat”. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, la cererea clientilor care detin un card bancar, comerciantii vor fi obligati sa elibereze bani cash in limita maxima de 200 lei, la fel ca si cand detinatorul cardului ar retrage de la un bancomat acesti bani. Initiatorul legii, Zsolt Molnar, crede ca aceasta lege va reprezenta un avantaj pentru persoanele cu card din zonele rurale unde reteau de ATM-uri este aproape inexistenta.

Mai mult, investitia pe care comerciantii vor fi obligati sa o faca, poate sari de 1.200 lei, plus ca, necesita conexiune WiFi.

Ce parere aveti despre promulgarea acestei legi?

7 Comentarii

      Comenteaza

      Adresa ta de email nu va fi publicată.