Nighthawk X10 AD7200 este cel mai rapid router din lume, anunta Netgear

Nighthawk X10 AD7200

Compania Netgear anunță Nighthawk X10 AD7200, cel mai rapid router wireless din lume, perfect pentru streaming 4K și gaming VR, este dotat cu tehnologie WiFi 802.11AD, dar și cu suport Plex Media Server.

Noul echipament oferă o viteză WiFi combinată de pînă la 7.2Gbps și se bazează pe unul dintre cele mai rapide procesore întâlnit la un router destinat segmentului de consumer, un CPU quad core tactat la 1.7GHz. De asemenea, vine dotat cu o arhitectură WiFi Quad-Stream Wave 2,  suport pentru noul standard WiFi 802.11ad, cea mai nouă tehnologie MU-MIMO, precum și patru antene active, de mare putere, capabile să extindă aria de acoperire a semnalului wireles.

“Capabilitățile sperioare oferite de standardul 802.11ad vor îmbunătăți experiențele utilizatorilor atunci când vorbim de aplicații ce necesită un transfer mare de date. De asemenea, 802.11ad oferă o latență mai mică, aproximativ o zecime din cea a standardului 802.11ac, esențială la utilizarea aplicațiilor de realitate virtuală,” a declarat Michael Thelander, președintele diviziei Signals Research Group.

Nighthawk X10 este primul router capabil să ruleze Plex Media Server fără ajutorul unui PC, oferind performanțe superioare pe partea de streaming 4K. Astfel, folosind orice dispozitiv capabil de streaming, fie el telefon, tabletă, consolă de gaming sau televizor, veți putea accesa rapid și ușor filmele, serialele, colecțiile de muzica și pozele aflate pe mediile de stocare locale.

De asemenea, Netgear Nighthawk X10 AD7200 este primul router destinat segmentului de consumer ce include un port 10Gigabit LAN SFP+, capabil să suporte o conexiune prin fibră optică.

Oferă un excelent suport de back-up și streaming pentru dispozitivele NAS – precum Netgear ReadyNAS – fiind o soluție ideală pentru accesul rapid și ușor a colecțiilor video HD. Vine dotat cu doua porturi USB 3.0, perfecte pentru adăugarea unui spațiu de stocare pentru back-up și transfer de fișiere.

“Nighthawk X10 stabilește un nou standard de performanță și un nou record de viteză la transferul fișierelor video de mari dimensiuni,” a declarat David Henry, vice președinte al diviziei home networking la Netgear.

Achiziția router-ului NIGHTHAWK X10 oferă acces gratuit pentru șase luni la serviciul de cloud Amazon Drive și trei luni de acces gratuit la toate opțiunile premium oferite de Plex Pass.

1 Comment

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *