Romanii consuma in medie 500MB internet mobil lunar, mult mai putin ca asiaticii si americanii

Romanii consuma in medie 500MB internet mobil lunar

Conform unui raport întocmit recent de către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), romanii consuma in medie 500MB internet mobil. Ceea ce nu spune însă autoritatea, e că românul consumă atât pe puțin internet mobil lunar din cauza faptului ca tariful practicat de operatori este unul ridicat pentru puterea de cumparare a acestuia (in sepcial la abonament), iar teama de a nu depăși un anumit prag ii face pe clienți să fie mult mai vigilenți când vine vorba de consumul de date pe smartphone și/sau tabletă.

Cifrele indică o creștere de 50% a consumului de internet pe mobil realizat lunar de utilizatorii români în semestrului I al acestui an, comparativ cu semestrul de raportare anterior, ceea ce ne arată că există în continuare o cerere susținută pentru tehnologii mobile de ultimă generație, care permit viteze superioare de transfer de date”, a declarat Eduard Lovin, Director Executiv Reglementare, ANCOM.

Dacă ne raportăm la statistica de anul trecut, observăm că această creștere este de doar 100 și ceva de MB, adică, o cifră nesemnificativă comparativ cu consumul mediu realizat de un utilizator din Asia sau America de Nord.

Având în vedere modul actual de comunicare la nivel global prin intermediul internetului, creșterea ar putea fi mult mai semnificativă lună de lună, dacă prețurile practicate de operatorii telecom s-ar alinia la puterea de cumpărare a românilor.

Conform datelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobilă și internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consumă lunar 499 MB trafic de internet mobil (față de 336 MB în intervalul de raportare precedent), trimite 73 de SMS-uri naționale (dintre care 59 în rețea proprie și 14 în afara rețelei) și apelează în medie 262 de minute de pe terminalul propriu atât în rețea (177 de minute), cât și în afara rețelei (85 de minute).

Potrivit Veritel, utilizatorul mediu de telefonie fixă vorbește în fiecare lună 38 de minute în rețea și 30 de minute în afara rețelei, traficul menținându-se constant față de perioada anterioară (semestrul II 2015).

Aceste profiluri pre-stabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicații electronice din România în semestrul I al anului 2016, au fost introduse în Veritel.ro pentru a ușura configurarea ofertei căutate. Pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivită ofertă telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel.ro își pot configura ei înșiși consumul mediu lunar, plecând sau nu de la aceste profiluri predefinite.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Andruseac Dănuț

Unii români consumă pe lună doar 500 mb, cunosc persoane care consumă mult mai mult, unde mă număr și eu, consumând 10–15 Gb pe lună, deci e o diferență. :))

eu cred ca depinde de persoane, e normal ca unii sa consume mult mai mult, dar daca ii socotim pe cei mai in varsta care abia tin telefonul in mana, cred ca media ajunge undeva la 500 mb

Radu

Sunt persoane care nu folosesc deloc internetul sau care nu se pricep si persoane care navigheaza toata ziua, de aceea se ajunge doar la 500 de mb pe luna in medie.

0
Would love your thoughts, please comment.x