Amazon efectueaza prima livrare cu drona, in Anglia (video)

screenshot-849

Poate cel mai mare magazin de retail online la nivel global, Amazon, a efectuat saptamana aceasta prima livrare catre un client de al sau din Marea Britanie, cu ajutorul unei drone autonome. Sistemul de livrare Amazon Prime Air, ce are la baza aceste drone autonome, a fost anuntat inca din 2013, dar, iata ca, abia la 3 ani distanta magazinul face prima livrare.

Dronele sunt viitorul, ele gasindu-si utilitate in diferite domenii de activitate, precum interventii de urgenta (de ajutor), in transportul coletelor (posta), curse cu drone, pot fi utilizate ca un “stol/roi” de drone pentru un spectacol de lumini deosebit, dar si in interventii militare.

Revenind la subiectul nostru de astazi, evenimentul celor de la Amazon a fost filmat si dat publicitatii, si, desi nu pare la prima-vedere un sistem foarte eficient, poate si din cauza faptului ca aceste drone nu pot transporta o greutate mai mare de 2.2kg, sistemul poate fi imbunatatit in timp. Momentan, pot fi livrate gadgeturi de mici dimensiuni, mancare pentru animale si alte obiecte sau alimente, a caror greutate nu depaseste limita maxima mentionata.

Ce parere aveti despre un astfel de serviciu de curierat prin intermediul dronelor?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile

cu siguranta livrarile o sa devina din ce in ce mai rapide

Andruseac Dănuț

Super! E bine că se întâmplă asta, o să ne ajute să primim cât mai rapid coletele, acum să sperăm că o să ajungă și în România în următorii ani.

Radu

Sistemul este unul ingenios, insa nu stiu cum vor putea livra coletele in conditii de siguranta daca afara este ninsoare sau furtuna.

0
Would love your thoughts, please comment.x