Vodafone are cea mai performanta retea mobila din Romania, conform P3 Communications

Vodafone are cea mai performanta retea mobila

Pentru al treilea an consecutiv, reteaua Vodafone Romania a primit certificarea „Best in Test”, care atesta cea mai buna performanta a serviciilor de date si voce mobile din Romania.

Vodafone Romania a obtinut  cel mai mare punctaj total pentru calitatea si performanta serviciilor sale de date si voce mobila, in urma testarii tuturor retelelor mobile din Romania de catre auditorul independent P3 communications, in perioada noiembrie ̵ decembrie 2016.

„Aceasta noua certificare Best in Test acordata de catre auditorul independent P3 communications confirma inca o data faptul ca utilizatorii nostri beneficiaza de o retea mobila superioara in Romania, care le permite sa comunice si sa se bucure de programe de divertisment pe mobil oricand si oriunde doresc. Reteaua Supernet™ 4G+ continua sa ofere utilizatorilor nostri cea mai buna experienta de voce si de date mobile”, a declarat Ravinder Takkar, Presedinte & CEO, Vodafone Romania.

In comparatie cu alte retele mobile din Romania, masuratorile efectuate arata ca reteaua Vodafone Romania a obtinut certificatul „Best in Test” in campania „Mobile Benchmark Romania” desfasurata de catre auditorul independent P3 communications in perioada 5 noiembrie-12 decembrie 2016.

Campania de testare comparativa a retelelor s-a desfasurat pe intreg teritoriul Romaniei, in mai multe orase mari si mici, in localitati rurale si pe drumurile de legatura dintre acestea. Printre localitatile selectate in mod independent catre P3 communications se afla Aiud, Avrig, Babadag, Brasov, Braila, Bucuresti, Botosani, Caransebes, Cernavoda, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Gura Humorului, Fetesti, Harlau, Iasi, Lugoj, Ovidiu, Pitesti, Slatina, Tecuci, Timisoara, Targu Frumos.

Metodologia de testare este actualizata anual de catre P3 communications, pentru a reflecta asteptarile tot mai mari ale clientilor si disponibilitatea celor mai noi tehnologii mobile din tara respectiva, precum si pentru a testa retelele mobile la capacitate lor maxima. P3 communications stabileste traseele de testare in mod independent si aleatoriu in fiecare an, fara a le comunica in prealabil operatorilor de telefonie mobila, pentru a asigura obiectivitatea si acuratetea rezultatelor finale si a reflecta experienta reala a clientilor care folosesc retelele furnizorilor de servicii de date si de telefonie mobila.

P3 communications, care are sediul in Germania, este lider de piata in randul companiilor care ofera servicii de consultanta tehnica, de inginerie si de testare. P3 communications face parte din grupul P3, care are 3.500 de angajati in intreaga lume si a inregistrat o cifra de afaceri de peste 350 de milioane de euro in 2016. Compania ofera un portofoliu larg de servicii independente de consultanta tehnica si de management, incluzand servicii de planificare a retelei, de inginerie, optimizare end-to-end, securitate, testare QoS si QoE, benchmarking international si de testare si acceptare a dispozitivelor. Clientii P3 communications includ operatori de retele, producatori de echipamente si producatori de terminale.

5 Comentarii

 1. Cristian

  30/01/2017 at 11:52

  Nu le folosesc serviciile, dar bravo lor! Oricum, poate in felul acesta vor incerca si celelalte mari companii sa le ajunga din urma si chiar sa-i depaseasca la un moment dat

 2. Coryna Ln Kov

  30/01/2017 at 12:14

  Un serviciu f bun, mai ales de internet, cu viteza mare. Nu își pierde semnalul in incinta metroului.

 3. Andruseac Dănuț

  30/01/2017 at 12:40

  Sunt pe Vodafone și sunt de acord, e cea mai bună rețea! Semnal foarte bun mai ales 4G și oferte atrăgătoare cu mult internet!!!

 4. Florin Lungu

  30/01/2017 at 13:24

  tot pentru al 3-lea an consecutiv ma uit pe site-ul celor de la P3 Communications pentru a vedea detalii in privinta testului si un clasament a tututror operatorilor. Inca din primul moment observam ca doar Vodafone este denumit in clar, ceea ce ma face sa cred ca ei sunt cei care au comandat testul, deci.. deja devine mai putin obiectiv. In al doilea rand abea anul asta s-a stabilit o ruta cat de cat acceptabila care sa acopere cea mai mare parte din tara. In al treilea rand.. daca ne uitam la rezultatele testului de anul asta observam ca Vodafone are doar 3 puncte in plus fata de „Operator 2” (banuiesc ca e Orange). Ma rog… nici nu e clar daca-s 3 sau 2 puncte diferenta (vodafone are conform tabelului de acolo 332-voce si 493-date, deci un total de 825 nu 826, iar Orange 330-voce si 493-date, deci un total de 823), insa nici nu mai conteaza.. pentru ca asta inseamna ca practic nu sunt diferente intre cei 2 operatori (sunt neglijabile). Ca o concluzie.. in ziua de astazi astfel de teste sunt mai mult marketing. Da, pot fi luate ca reper aproximativ, insa in nici un caz ceva exact

 5. Vasile Mihaela Cosmina

  30/01/2017 at 16:24

  si cateodata tot ma dezamagesc pentru ca nu au o arie de acoperire foarte mare, dar am ramas fidela lor

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *