Posesori de iPhone 7 si 7 Plus Negru mat, se plang de decojirea vopselei

decojirea vopselei

Inca de anul trecut (noiembrie 2016), o parte dintre posesorii de telefoane iPhone 7 si iPhone 7 Plus, in varianta Black Matte (negru mat), se plang de faptul ca vospeaua de pe telefoanele lor se decojeste in jurul butoanelor si in zona grilajului difuzorului.

Cu toate ca problema nu e atat de limitata si ca ea a aparut la doar cateva saptamani dupa inceperea comercializarii noului iPhone, Apple nu a dorit sa comenteze pe acest subiect nici la 3 luni de la aparitia primei sesizari. In plus, compania nu ofera niciun fel de garantie pentru acest tip de problema, deoarece o considera o problema de “defect cosmetic”,adica, invinuieste posesorul gadgetului de aceste defecte.

Cei mai multi care au sesizat aceasta problema sunt posesori de iPhone 7 Plus, in varianta negru mat, si ce e interesant de remarcat aici, e faptul ca majoritatea au declarat ca le-au tinut intr-o husa de protectie. Cel mai probabil, in urma frictiunii dintre husa si suprafata eloxata a telefoanelor, duce la decojirea vopselei, inclusiv de pe spatele telefonului dupa cum se poate observa din fotografiile postate de acesti clienti nemultumiti.

Recomandarea noastra, daca aveti un astfel de model de iPhone si ati observat deja mici decojiri, sa renuntati la husa respectiva si sa il utilizati fara.

O alta solutie de avaria si mai putin ortodoxa, dar la care au apelat o parte dintre cei care se plang de aceasta decojire a vopselei, e sa utilizati un marker, oja neagra sau alta solutie care sa acopere zonele de metal ramase fara vopsea.

Desigur, ca cea mai buna solutie ar fi ca Apple sa recunoasca defectul si sa schimbe modelele care intampina acest defect cu altele noi. Si asta nu este singur problema cu care se confrunta Apple de la lansarea noilor modele din seria 7.

Aveti o astfel de problema cu vopseaua care se decojeste pe un iPhone 7 / 7 Plus negru mat?

sursa

5 Comentarii

 1. Coryna Ln Kov

  February 11, 2017 at 3:17 pm

  Husa protejează telefonul, renunțarea la ea duce la alte probleme, faptul ca o husa ar putea fi cauza, ma îndoiesc,ar trebui sa le înlocuiască carcasa.

 2. Florin Lungu

  February 11, 2017 at 3:53 pm

  In primul rand trebuie mentionat ca de pe metal vopseaua se “cojeste” mult mai usor decat pe alte materiale in general, indiferent despre ce e vorba. Acestea fiind supse, personal nu am folosit, nu folosesc si nici nu voi folosi vre-odata produse Apple. Nu, nu e vorba de orgolii sau mai stiu eu ce reactii prostesti. Cred ca sunt produse de calitate in general, insa limitarea fata de concurenta ma face sa fug de ele. Nici nu mai intru in alte detalii precum preturile. In schimb am testat de mai multe ori cam toate versiunile de iPhone. Am observat la cunoscuti ca problema aceasta este in special pe Iphone 7/7 plus “mat black” si “jet black”. Probabil s-a folosit o tehnica putin diferita sau o alta calitate a vopselei. Tot la aceste modele mai este o problema cu scrisul inscriptionat care, in caz de aplici o folie, la indepartarea acesteia se “ia”. Problema apare in special cand se foloseste folie, husa sau bumper, insa nu mi se pare atat de grava pe cata tevatura se face in jurul ei.

 3. Andruseac Dănuț

  February 11, 2017 at 5:56 pm

  Foarte păcat de aceste telefoane, vopseaua sigur nu a fost de calitate, iar cei de la Apple puteau face să fie perfecte.

 4. Catalina Paun

  February 11, 2017 at 7:54 pm

 5. liviu pop

  February 23, 2017 at 9:33 am

  eu a iphone 7 plus si nu am nici o problema

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *