Pretul PC-urilor in continua crestere datorita lipsei de componente, spun analistii

Pretul PC-urilor in continua crestere

Piata de PC-uri este intr-un mare declin de cativa ani iar prodcatori ca Sony cu a sa divizie VAIO, Toshiba sau altii renuntand de ceva vreme la productia acestui tip de electronice datorita scaderi interesului clientilor, oamenii orientandu-se mai mult catre achizitia de smartphone-uri si alte gadgeturi inteligente in ultimii ani, astfel ca producatorii au trebuit sa se reprofileze, sa isi vanda business-urile cu calculatoare sau chiar sa inchida cu totul linia de productie.

Cu toate acestea conform analistilor, a veteranilor din piata de PC-uri, pretul acestui tip de computer va continua sa creasca si asta datorita lipsei de componente precum SSD-uri, memorii RAM, baterii, panouri LCD s.a.m.d.

In momentul de fata singurii interesati de achizitia unui PC Desktop sunt fie gamerii, fie clientii mult mai in varsta conform declaratiilor facute de analistii din acest segment de piata. Lenovo detine pozitia de lider pe aceasta piata a computerelor, insa acest lucru se intampla deoarece sunt tot mai putini producatori interesati sa dezvolte astfel de componente hardware.

Conform unui raport Intel pretul actual al PC-urilor este cel mai ridicat din ultimii 6 ani, 2011 fiind considerat de specialisti anul in care a inceput declinul vanzarilor de computere personale.

Nu mare ne-ar fi mirarea ca, in perioada urmatoarea, si alti producatori de componente pentru PC sa ia decizia de a se retrage din acest segment de piata.

7 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *