Pretul PC-urilor in continua crestere datorita lipsei de componente, spun analistii

Pretul PC-urilor in continua crestere

Piata de PC-uri este intr-un mare declin de cativa ani iar prodcatori ca Sony cu a sa divizie VAIO, Toshiba sau altii renuntand de ceva vreme la productia acestui tip de electronice datorita scaderi interesului clientilor, oamenii orientandu-se mai mult catre achizitia de smartphone-uri si alte gadgeturi inteligente in ultimii ani, astfel ca producatorii au trebuit sa se reprofileze, sa isi vanda business-urile cu calculatoare sau chiar sa inchida cu totul linia de productie.

Cu toate acestea conform analistilor, a veteranilor din piata de PC-uri, pretul acestui tip de computer va continua sa creasca si asta datorita lipsei de componente precum SSD-uri, memorii RAM, baterii, panouri LCD s.a.m.d.

In momentul de fata singurii interesati de achizitia unui PC Desktop sunt fie gamerii, fie clientii mult mai in varsta conform declaratiilor facute de analistii din acest segment de piata. Lenovo detine pozitia de lider pe aceasta piata a computerelor, insa acest lucru se intampla deoarece sunt tot mai putini producatori interesati sa dezvolte astfel de componente hardware.

Conform unui raport Intel pretul actual al PC-urilor este cel mai ridicat din ultimii 6 ani, 2011 fiind considerat de specialisti anul in care a inceput declinul vanzarilor de computere personale.

Nu mare ne-ar fi mirarea ca, in perioada urmatoarea, si alti producatori de componente pentru PC sa ia decizia de a se retrage din acest segment de piata.

7 Comentarii

 1. Andruseac Dănuț

  February 18, 2017 at 5:12 pm

  Trebuie mai mulți producători de componente ca să se schimbe asta, și prețul să nu crească ci să scadă

 2. Florin Lungu

  February 18, 2017 at 5:27 pm

  mda.. am observat si eu ca preturile nu au mai scazut prea mult in ultimul timp. Eu personal, desi nu fac parte din acele categorii, inca folosesc peste 70% PC-ul si nu consider ca un laptop (sa nu mai spun de un smartphone sau tableta) il poate inlocui pe deplin. In primul rand consider ca ai o eficienta mult mai mare lucrand la un PC, in al doilea rand preturile unui laptop nu au scazut indeajuns de mult incat sa fie la acelasi nivel ca a unui PC cu exact aceleasi caracteristici. E adevarat, in ziua de azi portabilitatea inseamna foarte mult, insa cred ca exista loc pe piata pentru ambele tehnologii

 3. Coryna Ln Kov

  February 18, 2017 at 7:23 pm

  Suntem in era vitezei si totul se face in mișcare, de asta eu prefer smartphone pt ca este rapid, comod si practic, urmează laptop-ul și în final tableta dar mai puțin. ?

 4. liviu pop

  February 18, 2017 at 11:50 pm

  sintem in era vitezei,si totodata sintem intr-o continua concurenta si este normal sa creasca preturile

 5. Arion Dumitru

  February 19, 2017 at 8:16 am

  ce chestii,poate de ,,smecherie “si pentru a fi obligati la inlocuirei cu noutati!

 6. Adina Gabriela

  February 19, 2017 at 4:42 pm

  Imi pare rau de acest lucru. Eu nu m-as vedea la munca lucrand pe un laptop, tableta sau altceva.

 7. Catalina Paun

  February 21, 2017 at 1:19 pm

  https://www.facebook.com/catalina.paun.980/posts/476582089354833?pnref=story
  Cat de repede evolueaza tehnologia, imi amintesc ca in copilarie era un lux calculatorul, iar de cativa ani toata lumea isi vinde sau isi doneaza/duce pe la tara calculatorul, fiindca mult mai rentabile par a fii restul dispozitivelor: tableta, laptop, smartphone etc…este foarte adevarat ca in afara persoanelor varstnice si a gamerilor, nimeni altcineva nu foloseste pc-ul.

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *