Sony anunta Xperia XZ Premium cu ecran 4K si altre trei modele sub aceeasi gama

Sony anunta Xperia XZ Premium cu ecran 4K

In cadrul evenimentului cu presa ce a avut loc saptamana aceasta la Mobile World Congress, in Barcelona, Sony Mobile a lansat pe piata noul flagship smartphone Xperia XZ Premium, alaturi de Xperia XZs (un upgrade pentru modelul de anul trecut) si telefoanele Xperia XA1 si Xperia XA1 Ultra.

Xperia XZ Premium este continuatorul modelului Xperia Z5 Premium cu ecran 4K Triluminos, insa noul model dispune de un ecran cu 40% mai luminos, de un sistem nou de camera foto denumit Motion Eye si de cel mai nou chipset Qualcomm, Snapdragon 835.

Telefonul nu va fi disponibil comercial decat spre finalul acestei primaveri, adica, la aproximativ 30 de zile dupa ce Galaxy S8 intra in comert, datorita unei clauze de exclusivitate pe care Samsung le-a impus-o celor de la Qualcomm, pentru a le construi chipsetul prin procedeul tehnologic 10nm FinFET, procedeu pe care numai producatorul sud coreean il detine in acest moment.

Xperia XZ Premium mai este dotat cu 4GB memorie RAM, cu o baterie de 3.250 mAh, cu port USB-C, este rezistent la apa si praf (IP68) si ruleaza sistemul mobil de operare Android, versiunea Nougat.

Alaturi de XZ Premium, Sony a lansat si o versiune actualizata a lui Xperia XZ de anul trecut ce poarta denumirea Xperia XZs si aduce ca noutate noul sistem de camera Motion Eye si 4GB memorie RAM, ecranul ramane acelasi de anul trecut — 5.2″ FullHD si acelasi procesor Snapdragon 820.

Tot in cadrul acestui eveniment producatorul nipon a lansat si modelele Xperia XA1 si Xperia XA1 Ultra, doua telefoane de nivel mediu.

6 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *