iPhone 8 cu Touch ID montat pe spate si senzorii camerei amplasati vertical?

iPhone 8 cu Touch ID

Se zvoneste ca anul acesta Apple va lansa 3 modele de iPhone, printre care si iPhone 8 cu un ecran mult mai mare edge-to-edge. Pe cat de impresionant suna un astfel de iPhone, pe atat de problematic pare sa fie pentru producatorul american care s-ar confrunta cu probleme de integrare a senzorului pentru amprente, Touch ID, in ecranul OLED al viitorului iPhone. Dar, cel putin, utilizatorii, ar putea beneficia de un iPhone cu o baterie cu capacitate mai mare si, implicit, un gadget cu o autonomie mai mare de functionare pana sa necesite reincarcarea acesteia.

Revenind la problema Touch ID-ului, se vorbeste, despre trei solutii pe care Apple le-ar putea adopta pentru a rezolva problema acestui senzor de amprente:

Prima dintre ele, si cea mai putin probabila, ar fi sa renunte cu totul la integrarea unui senzor de amprente pe iPhone 8, ramanand sa integreze numai sistemul biometric de recunoastere a fetei utilizatorului.

A doua varianta ar fi ca senzorul Touch ID sa fie mutat pe spatele telefonului, optiune sugerata si de o schita impartasita online saptamana aceasta, dar care nu poate fi confirmata ca fiind autentica. E o varianta care nu ar fi tocmai potrivita si la indemana utilizatorului, insa, aici, putem lua exemplul celor de la Samsung care au lansat Galaxy S8 cu senzorul de amprente pozitionat usor ciudat pe spatele telefonului, in dreptul camerei foto.

A III-a si ultima varianta, ar fi ca Apple sa intarzie lansarea telefonului iPhone 8 pana la rezolvarea acestei probleme a Touch ID-ului.

O alta modificare destul de importanta ar fi amplasarea senzorilor camerei principale (de pe spate) in pozitie verticala in loc de orizontal cum sunt amplasati senzorii in acest moment pe modelele iPhone 7 si 7 Plus (vezi foto sus).

Interesant de aflat ce decizii va lua Apple in urmatoarele luni.

Voi ce parere aveti despre posibilitatea ca iPhone 8 sa adopte una din cele trei variante de solutii mentionate mai sus?

11 Comentarii

 1. Marian Aileni

  April 13, 2017 at 3:29 pm

  Dac zvonurile se vor adeveri lupta va fi dura intre S8 si I8!!! Se anunta un nou telefon de top,cu speficiatii high end!

 2. Coryna Ln Kov

  April 13, 2017 at 3:50 pm

  În telefon mult așteptat și dorit ??

 3. Florin Lungu

  April 13, 2017 at 4:00 pm

  aceleasi discutii ca si la Samsung inainte de lansare.. chiar sunt curios daca reusesc sa o ia si ei inainte cu ceva. Oricum per total e un fel de S8 reloaded :))

 4. Coca Sofia Sonia

  April 13, 2017 at 4:37 pm

  Un telefon de top, așteptat pe piața din România!

 5. Andruseac Danut

  April 13, 2017 at 9:01 pm

  Am mai auzit aceste zvonuri, sa vedem in toamna ce va fi pana la urma, sunt tare curios. Sper ca va fi asa cum este scris in articol, ar arata super!

 6. Adina Gabriela

  April 13, 2017 at 9:40 pm

  Cred ca vor adopta ultima varianta sa isi tina fanii in suspans.

 7. liviu pop

  April 16, 2017 at 12:21 pm

  un telefon asteptat de tosta lumea,eu am iphone 7 plus si abia astept sa il schimb

 8. Areta Ilisei

  April 16, 2017 at 6:44 pm

  Cred ca e o idee buna!

 9. Catalina Paun

  April 17, 2017 at 12:24 am

  nu stiu ce sa zic, sa vedem la care varianta se vor hotari

 10. Dana-Maria Popescu

  April 25, 2017 at 11:13 pm

  Super telefon dar sa vedem pretul.nu cred că și-l permit prea mulți

 11. Areta Ilisei

  April 30, 2017 at 3:11 am

  Cred ca vor adopta solutia cea mai buna, pentru folosirea eficienta a telefonului.

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *