Acoperisul solar Tesla poate fi precomandat de luna aceasta si din Romania

Acoperisul solar Tesla

Dupa lansarea celui mai ieftin model de masina electrica de serie in 2016, Model 3, si achizitia companiei SolarCity, Tesla a anuntat spre finalul anului trecut propriul acoperis solar pentru case, insa, la acea data, nu putea fi achizitionat sau precomandat de nimeni.

La ceva mai mult de 5 luni distanta, Elon Musk, anunta ca, incepand de saptamana aceasta acoperisul solar poate fi precomandat din orice tara (inclusiv din Romania), insa instalarea si livrarile vor incepe numai in Statele Unite imediat, in Europa si la noi, vor ajunge abia din 2018.

Asadar, daca aveti pe cineva in SUA, care poate prelua o comanda pentru dumneavoastra, iar apoi sa v-o expedieze in Romania, atunci va puteti bucura de un astfel de acoperis solar Tesla ceva mai devreme.

Acoperisul solar este compus din tigle din sticla care au rol de a capta energia solara si de a o stoca intr-o noua baterie denumita Powerwall 2 (pret 5.500$ – produsa tot de Tesla), care, conform declaratiilor facute de Elon Musk in timpul evenimentului, va putea alimenta o casa cu 4 camere (becurile din casa), plus toate electrocasnicele uzuale timp de 24 de ore, multumita celor doua baterii Li-Ion de 14kW/h  si a invertorului integrat cu care vine echipat sistemul Powerwall 2. Ce e interesant la acest acoperis solar dezvoltat de Tesla, este faptul ca, el, desi din sticla, arata ca un acoperis din tigle clasic, tigle care au o durata de viata de doua ori mai mare ca cea a asfaltului.

Pretul acoperisului solar Tesla este de $21.85/ square foot (adica, undeva la 0.3 metri patrati), insa pe langa aceasta cheltuiala mai trebuie investit si in Powerwall, bateria cu invertor care stocheaza toata energia solara captata de tigle.

Mai multe detalii tehnice despre acest acoperis solar gasiti pe siteul producatorului.

15 Comentarii

      Comenteaza

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *