Mokase, husa de smartphone care poate prepara cafea instant

Mokase, husa de smartphone

Un proiect aparut recent pe Kickstarter, sugereaza ca, poate prepara cafea instant cu ajutorul smartphone-ului. Nu, nu va duceti cu gandul prea departe pentru ca nu e vorba despre un expresor de cafea ce poate fi controlat prin intermediul unei aplicatii, ci este vorba despre o husa de smartphone care poate prepara o cafea la nevoie si rapid chiar in interiorul ei. Da, in husa propriu-zisa!

Mokase, caci aceasta este denumirea husei de telefon care poate prepara cafeaua folosindu-se de energia bateriei sale, poate stoca pana la 25 ml de apa, iar pentru prepararea cafelei nu aveti nevoie de cat de o capsula de cafea Mokase disponibila in trei arome: clasic, arabic si prajita.

Husa este echipata cu o baterie proprie Li-Ion si cu un rezistor care poate incalzi apa stocata (cei 25ml) de la 15 grade celsius pana la 50-60 de grade in doar 8 secunde. Modul de preparare si de incalzire a cafelei se face prin intermediul unei aplicatii ce trebuie descarcata pe smartphone.

Inventatorii husei Mokase (italieni la origine, cum altfel!? :D) spun ca, caldura emisa de rezistorul construit dintr-un aliaj metalic, nu afecteaza in niciun fel smartphone-ul si ca husa este compatibila cu telefoane Samsung, LG, Huawei si Apple.

Singura problema a acestei huse este capacitatea mica de stocare apa (25ml), ceea ce inseamna ca utilizatorul va beneficia numai de o ceasca de cafea scurta si nu de un pahar cum se ofera la Starbucks sau in alte cafenele specializate. Dar, cel putin, beneficiati de o ceasca de cafea instant in drum spre birou, cand va aflati in varful muntelui, undeva pe mare sau in alte locatii unde nu aveti posibilitatea de a prepara sau cumpara o cafea.

In cazul in care sunteti interesati de acest proiect de tip start-up, puteti accesa site-ul kickstarter pentru a sprijini proiectul Mokase si astfel sa beneficiati devreme de o astfel de husa pentru numai 50 de euro. Daca proiectul va primi finantarea dorita (in jur de 80.000 de euro), produsul final ar putea costa in retail undeva in jurul a 80 de euro.

Producatorul, anunta ca, va incepe livrarile undeva in toamna lui 2017.

10 Comentarii

 1. Coryna Ln Kov

  May 11, 2017 at 12:16 pm

  Super tare aceasta inventie, o sa aiba un mare impact. Eu sigur mi-as achiziționa una chiar dacă o să fie putin cam scumpa.

 2. Andruseac Dănuț

  May 11, 2017 at 12:45 pm

  Husa foarte inteligenta, tehnologia asta e din ce in ce mai avansata!

 3. Marian Aileni

  May 11, 2017 at 1:30 pm

  Cât de tare este invenția! Tehnologia evaluează rapid și eficient pentru utilizatori

 4. Catalina Paun

  May 11, 2017 at 1:37 pm

  daca as avea un telefon compatibil cu aceasta husa, chiar as comanda de curiozitate. Problema e de unde achizitionam aceste capsule speciale pentru cafea? la ce pret vor fi lansate…

 5. Lupu Oana Georgiana

  May 11, 2017 at 1:44 pm

  Foarte interesanta si utila aceasta inventie!

 6. Florin Lungu

  May 11, 2017 at 3:14 pm

  :)) fix asta mai lipsea. In curand ajungem la propriu la vorba din batrani “ce costa atat, face cartofi prajiti?! ” :)) Pentru cafea sunt destule recipiente pe care le poti folosi atunci cand mergi in locuri mai putin accesibile

 7. Coca Sofia Sonia

  May 11, 2017 at 7:30 pm

  Îmi place ideea, prețul este ok ținând cont ca oricum o husa calitativă ajunge la un preț de 30-40 euro, diferență pana la 80 euro merita investita !!!

 8. Adina Gabriela

  May 12, 2017 at 9:12 pm

  Va avea sigur priza la public. O reducere destul de atrăgătoare ne face dar sa vedem cat vor costa capsulele.

 9. Dana-Maria Popescu

  May 29, 2017 at 2:14 pm

  Wow super foarte interesant! mi-ar plăcea ca tehnologia să evolueze din ce în ce mai mult!

 10. Dana-Maria Popescu

  May 29, 2017 at 2:15 pm

  Aș vrea și eu o husă de genul acesta

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *