Apple investeste 200 milioane $ in sticla Gorilla Glass

Apple investeste 200 milioane

Apple cauta sa creeze noi locuri de munca pentru americani, investind nu mai putin de 200 de milioane de $ in sticla Corning Gorilla Glass.

Apple alaturi de partenerii sai au incercat sa produca sticla din safir pentru o protectie sporita a gadgeturilor sale la diferite socuri mecanice, insa au esuat lamentabil. Compania care trebuia sa produca aceasta sticla din safir a dat faliment, astfel ca Apple s-a reorientat catre Corning, compania care produce sticla Gorilla Glass.

De curand, Apple a anuntat lansarea unui fond de investitii in valoare e 1 miliard de dolari, bani pe care planuieste sa ii investeasca in SUA pentru a crea noi locuri de munca. Fondul face parte din “campania” lansata de presedintele Donald Trump pentru a face “America Great Again”. Daca va mai amintiti, Donald Trump, a organizat in urma cu cateva luni o intrevedere cu cei mai influenti antreprenori / sefi de companii din SUA, printre care s-a aflat si Tim Cook (CEO Apple) impreuna cu care sa gaseasca o solutie de a produce produse in propria patrie (Made in America) si astfel sa creeze noi locuri de munca pentru americani.

Asadar, prima companie care va beneficia de finantare din fondul de 1 miliard alocat de Apple pentru investii in SUA este Corning, iar suma alocata nu e deloc mica!

200 de milioane de dolari reprezinta 20% din totalul acestui fond, bani meniti sa ajute la dezvoltarea unei noi generatii de sticla care sa protejeze ecranul telefoanelor si al lentilelor camerelor foto a acestora, sticla care sa fie mult mai rezistenta la zgarieturi si la alte socuri mecanice.

sursa

12 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *