ARM anunta Cortex-A75, noul procesor mobil pregatit pentru A.I.

ARM anunta Cortex-A75

Tot la Computex 2017, cei de la ARM, au anuntat lansarea noului procesor mobil Cortex-A75 care promite performante similare cu cele ale procesoarelor care echipeaza laptopuri la un consum redus de energie si asta nu e tot. Noul procesor este construit pentru a fi compatibil cu trendul actual pe inteligenta artificiala on-the-go (portabilitate si eficienta cand vine vorba de Machine Learning) si ofera cu pana la 50% mai multa performanta ca modelul anterior Cortex-A73.

arm cortex a75

arm

Cel de-al doilea procesor este Cortex-A55, care ii va locul modelului Cortex-A53. Aceasta noua generatie este cu pana la 2.5 ori mai eficient in ceea ce priveste consumul de energie, un upgrade destul de consistent pentru un procesor mobil de nivel mediu.

Ambele modele, atat Cortex-A75, cat si Cortex A-55, au la baza tehnologia DinamIQ care permite utilizarea de pana la 8 nuclee diferite comparativ cu doar platforma big.LITTLE care permitea doar un numar egal de procesoare diferite (4 nuclee quad-core + 4 nuclee quad core).

 

De asemenea, ARM a anuntat si acceleratorul grafic Mali-G72 care este cu pana la 17% mai eficient cand vxine vorba de machine learning comparativ generatia anterioara, cu G71, ceea ce inseamna ca va insemna foarte mult pentru urmatoarea generatie de gadgeturi orientate catre inteligenta artificiala. Atat Google, cat si Apple urmeaza sa anunte noi smartphone-uri care vor integra astfel de tehnologie A.I.

5 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată.